24 Kasım 2015 00:56

Sancar’ın çağrısına kulak verelim!

Sancar’ın çağrısına kulak verelim!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bölge’de sokağa çıkma eşliğinde sürdürülen terör her geçen gün tırmanıyor.

Saldırılar öylesine yaygın ki, Eş Başkan Demirtaş dahil HDP’li vekillerin bir bölümü, Meclis faaliyetlerini yürütemez durumda. Nitekim, Nusaybin’deki 11 günü geride bırakan sokağa çıkma yasağını ve bu yasak eşliğinde yürütülen operasyonu protesto etmek için “açlık grevi”nde olan Mardin milletvekilleri ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanının da içinde olduğu heyet de bu şiddetten nasibini aldı.

Hiçbir yetkili güvenlik güçlerine, “Ne yapıyorsunuz” demiyor. Ve artık iyice görülüyor ki, bu şiddet; bu yakıp yıkma eylemi, keyfi öldürme ve yaralamalar, onlara verilen emrin gereğidir!

Onun içindir ki bir süreden beri Bölge’de bu saldırıların hedefi olan halk, olup bitenin haberini, yapan basına konuşurken, hükümetten, yetkililerden değil, “Batı illerindeki ilerici demokrat güçlerden, Kürt halkının acısını içinde duyan Türkiye’nin geleceğini Kürt ve Türk halkının kardeşleşmesinde gören kesimlerden destek ve dayanışma” beklediklerini söylemektedir.

Nitekim HDP’nin Mardin Milletvekili Mithat Sancar da bugün gazetemizden yaptığı çağrıda, “Kopuş psikolojisi” denilen duygunun gerçek bir kopuşa dönüşmeye başladığını söylüyor; bu gidişatı durdurmanın tek yolunun da “Batıdaki halk ve demokrasi güçlerinin Kürt halkıyla dayanışma göstermesi”nden geçtiğine dikkat çekiyor.

Mithat Sancar’ın çağrısı sadece demokrasi kaygısı değil, Türkiye’nin “birlik bütünlük” kaygısı duyan kesimlerinin de önemle dikkate alması gereken bir çağrıdır.

Polisin hedef aldığı Mithat Sancar gazetemize konuştu: Ülke fiilen bölünmüş durumda

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...