26 Haziran 2015 00:50

‘Görülmüştür’ gördünüz mü?

‘Görülmüştür’ gördünüz mü?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

İnsanın neresi acırsa canı oradadır” 

Bu toplumun yıllardır dinmeyen yarası hapishanelerdir. Ülke halkının neredeyse tamamının hapishanelerle ilgili bir tanışıklığı vardır. Mutlaka her ailede anlatılan bir hapishane hikayesi vardır. Dedemiz, ninemiz, babamız, annemiz veya biz bu öykülerin dinleyicileri, okuyucuları ya da özneleri olmuşuzdur. Özellikle 12 Eylül ve hapishaneler konusunda ciltler dolusu kitaplar yazılmıştır. 

Gözden ırak olan, gönülden de ırak mıdır?

Günler hayhuy içinde akıp geçiyor. Bu akış içinde bizler zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Sevinçler, hüzünler, hayaller ve mücadeleler. Bir bakıyoruz arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan eksilenler olmuş, eklenenler olmuş. Hepsinden önemlisi yarına ilişkin hep bir programımız, planımız var. Laf uzar fazla uzatmayayım. 

Belki yüz yüze oturup lakırdı yapmadığımız, aynı anda aynı yerde bulunup oturduğumuz olmamıştır ama dertleri ortak olan yıllardır tanışıyor gibi olduğumuz dostlarımız vardır. Adil Okay benim için bu dostlardan biri olmuştur. Çalışmalarını takip eder, zaman zaman da yazışır, telleşiriz. Adil ve gönüllü dostların bir araya ge-lerek “Görülmüştür” ismiyle politik tutuklulara destek amaçlı bir oluşum gerçekleştirmiş. Bir çok etkinlikler yapan bu dostlarımız son olarak “BİR ADRES DE SİZ ALIN, BİR MEKTUP DA SİZ YAZIN” kampan-yası başlattılar. Ben de internet ortamında bilgilendim ve destek vermeye çalıştım. Bir öz eleştiri olarak bu yazı ile desteğimi sürdürmek, hemen “GÖRÜLMÜŞTÜR”  sitesine girerek alacağım adreslere kendi çektiğim fotoğrafları kartpostal olarak üç satır yazı ile yollamaya başlayacağım. Böyle bir dayanışma gerçekleştirmeyi, kampanyaya dönüştüren, emek veren destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle fotoğrafçı arkadaşların kendi çektikleri fotoğrafları siteden alacakları adreslerle mektuplaşmaları  önemli olacaktır…

Aşağıda kampanya ile bilgiler sizleri de bu desteğe çağırıyor.

BİR ADRES DE SEN AL, BİR MEKTUP DA SEN YAZ” KAMPANYASI…

Tüm şair- yazar ve sanatçıları benzer dövizlerle çağrı yapmaya davet ediyoruz. Aşağıdaki metinlerden herhangi birini bir dövize yazıp fotoğraf çekilmenizi ve bu fotoğrafı hem paylaşmanızı hem de bize (gorulmustur@gmail.com veya okayadil@hotmail.com veya serdaryturkmen@gmail.com e posta adreslerine) yollamanızı rica ediyoruz.

Yıllardır sürdürmeye çalıştığımız politik tutsaklarla yazışma, dayanışma çabamız devam ediyor. Tabi bu süreçte politik tutsakların “dışarıdan” yeterince mektup alamadıklarından -dolaylı olarak- şikayetçi olduklarını fark ettik. Bir tutsak için en önemli moral kaynağı ziyaretçi ve mektuplardır diyorlar.
Biz de “BİR ADRES DE SİZ ALIN, BİR MEKTUP DA SİZ YAZIN” diyoruz. Tutsak adreslerine www.gorulmustur.org adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖRNEK METİNLER. 

Türkçe ve Kürtçe... Dilediğinizi seçebilirsiniz. Kendi ana dilinizde yazabilirisiniz.
“Sizin hâlâ bir mektup arkadaşınız yok mu?
iyi ama onlar sizin için hapisteler !
Unuttunuz mu?
www.gorulmustur.org veya
Sizin hâlâ bir mektup arkadaşınız yok mu?
İnanamıyorum!
Oysa onlar sizin için hapisteler! Unuttunuz mu?
www.gorulmustur.org
Ve Kürtçe metin
Hîna hevalêk we yê nameyan tuneye?
Baş e lê ew jı bo we dı gırtîgehê de ne!
We jı bîra kırıye?
Www.gorulmustur.org

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...