18 Nisan 2015 00:50

Androidi masaüstüne taşımak

Androidi masaüstüne taşımak

Fotoğraf: Envato

Paylaş

2014 yılının son çeyreğinde akıllı telefon pazarının %76,6'sına hakim olan Android'e çoğumuz aşinayız. Android'in 1,25 milyonu aşkın uygulama içeren marketinde neredeyse aradığımız her şey için bir uygulama bulmak mümkün. Ancak ufak bir sorun var. Android cihazların önemli bir kısmı büyük bir monitöre ve fiziki bir klavyeye ve dolayısıyla bir bilgisayarın konforuna sahip değil. 

Eğer Android işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsanız büyük olasılıkla “şu uygulama bilgisayarda da olsa ne güzel olur” cümlesi aklınızdan geçmiştir. Her ne kadar pek çok uygulamanın PC versiyonlarının çıkması pratik olarak mümkün olmasa da, Android uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırmak oldukça kolay. Bu iş için özelleşmiş oldukça başarılı bir kaç yazılım mevcut. BlueStacks bu yazılımlardan biri. 

İlk iş olarak BlueStacks'ın resmi sitesinde yer alan download bağlantısından BlueStacks-ThinInstaller dosyasını indirip çalıştıralım. Kurulumun pek çok dosyayı Internet'ten indirmesi gerektiğinden basit ama uzun süren bir kurulum bizi bekliyor. İndirme işlemi ve kurulum tamamlandığında sizden bir google hesabı istenecek. Bu ekranda sol üst köşede yer alan klavye ikonunu kullanarak klavyenizi Türkçe'ye ayarlayın ve google hesap bilgilerinizi girin. Uygulama senkronizasyonu için hesap bilgilerinizi bir kez daha girmeniz istenecek. Herşey tamamlandığında google marketi açılacak. Eğer daha önce Android kullandı iseniz bu aşamadan sonra ne yapacağınızı zaten biliyorsunuz. Yok eğer daha önce Android kullanmadı iseniz, bu ekranda uygulama kategorilerini gezebilir, üstte yer alan arama çubuğu aracılığıyla istediğiniz uygulamaları arayabilirsiniz. İstediğiniz uygulamaları yükledikten sonra, ev şeklindeki ikona tıklayarak ana ekrana dönüp buradan uygulamalarınızı çalıştırabilirsiniz. Bilgisayarınızda Android uygulamaları ile iyi eğlenceler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...