14 Nisan 2015 00:30

Curry'nin yılı

Curry'nin yılı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

NBA’de normal sezon yarın sona eriyor. Play-Off tablosu ve bireysel ödülleri kimlerin kazanacağı az çok şekillenmiş durumda, bir başka deyişle tahminde bulunmak için kusursuz bir an!
Batıda Golden State Warriors, doğuda Atlanta Hawks, konferanslarında önemli bir fark yaratarak 1. sırada Play-Off’a giriyor. Geçtiğimiz sezon batıyı 6. sırada tamamlayan ve Play-Off’a ilk turda veda eden Warriors, -bu yazı yazıldığında- 80 maçta 65 galibiyet alarak tarihi bir performans gösterdi.
2013/14’ü 38 galibiyetle tamamlayan ve zayıf doğunun Play-Off’una son sıradan girebilen Atlanta Hawks da ufak çaplı bir devrimle 60 galibiyet barajını aştı ve yeni doğumun sancılarıyla uğraşan Cleveland Cavaliers’ı sollayarak 1994’ten sonra ilk kez konferansını zirvede tamamladı. O dönem Hawks, Jordan’ın basketbolu bırakması sonrası doğan boşlukta Lenny Wilkens’ın koçluğundaki dengeli kadrosuyla benzer bir çıkış yakalamıştı. Ancak Play-Off’ta tecrübeli Indiana Pacers’a boyun eğmişti. Hawks’un bu sezonki performansı ve doğunun o döneme göre çok daha masum bir cangıl olması Mike Budenholzer’ın öğrencilerinin işini kolaylaştırıyor. Hawks, doğu finaline kadar yürüyebilecek bir görüntü çiziyor.
Atlanta da Golden State de oyunun hem savunma hem de hücum yönünü oynayan, özverili oyunculardan kurulu takımlar. Ancak Warriors’un çalışkan, kaliteli oyuncularının yanı sıra Stephen Curry gibi bir süperstarı da var. Muhteşem bir sezon geçiren Curry, 24 sayı(yüzde 49 saha içi, yüzde 44 üçlük, yüzde 91 serbest atış) 4.3 ribaunt 7.7 asist 2 top çalma ortalamalarıyla sezonu tamamlıyor. Bireysel açıdan bakıldığında James Harden, Russell Westbrook, Anthony Davis gibi oyuncular için de ‘MVP(En Değerli Oyuncu)’ tartışması yapılabilir ancak takım başarısı hesaba katıldığında ödülü Curry’nin kazanacağı kesin gibi duruyor.
Curry, MVP ödülünü kazanması halinde geçtiğimiz haftalarda emekliliğini açıklayan Steve Nash’in mirasını da onurlandırmış olacak.
NBA tarihinde bugüne kadar Bob Cousy, Oscar Robertson, Magic Johnson, Allen Iverson, Steve Nash ve Derrick Rose MVP ödülüne layık görülen oyun kurucular.
Çağdaşları içerisinde Iverson ve Rose’un müthiş bir atletizm ve skorer kimliğiyle ön plana çıktığını düşünürsek, Curry’nin Nash ekolünün bir temsilcisi olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı onun gibi fiziği ve atletizmiyle değil tekniği ve zekasıyla ön plana çıkan Curry, Nash sonrası ligde önemli bir ağırlık oluşturan yıldız oyun kurucuların  yükselişini de taçlandırmış olacak. Curry, Nash’ten farklı ve daha ileri olarak savunmasıyla da öne çıkıyor. Bu konuda bu sezon attığı adımlar takdire şayan.
MVP’nin dışında diğer ödüllere kısaca değinirsek ‘Yılın Çaylağı’ konusunda Andrew Wiggins, rakipsiz görünüyor. Bu sezonun çaylak sınıfı sakatlıkların etkisiyle beklenen performansı gösteremedi, Wiggins ise özellikle gelecekte yapabileceklerine dair umut verdi.
‘En İyi Savunmacı’ ödülünde Draymond Green(Golden State Warriors), ‘En İyi 6. Adam’ olarak Isaiah Thomas(Boston Celtics), ‘Yılın Koçu’nda Mike Budenholzer(Atlanta Hawks) benim açımdan öne çıkan isimler. ‘En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu’ ödülünün de bir anda müthiş bir çıkışla ortaya çıkan Hassan Whiteside’a(Miami Heat) verilmesi gerektiği kanaatindeyim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...