06 Mart 2015 00:56

Büyük medeniyet kadına karşı: Din, Ergenekon, koalisyon

Büyük medeniyet  kadına karşı: Din, Ergenekon, koalisyon

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Projesiz bir dünya nasıl olurdu acaba? Şöyle araçsız aracısız bir dünya nasıl olurdu? Bir mart günü Çukurova’nın, Anadolu’nun insanı okşayan güneş ışıltıları altında araçsız aracısız uzansak ufuklara doğru, Akdeniz’e doğru, ta Şam’a, Beyrut’a, İskenderiye’ye doğru baksak, Kanal’a Yemen’e doğru baksak nasıl olurdu?

Mekke Medine insana Kabelik yapabilir mi, bilemem, nice cariyesi kölesi kutsal savaşçısı iç içe geçmiş kanlı coğrafyalar huzur verir mi insana?

Êzidî kadınlar koparılmış topraklarından, koca Ortadoğu yurtluk yapabilir mi kadınlara?
Mısır Firavunlar memleketi, peygamberler Firavunlarla aynı kubbelerin altında, birbirinden kız kadın almış, köle almış, cariye almış, fakire yurtluk yapar mı?

Tanrı putlar sıra sıra geçit törenine duruyor tavaf ediyorlar, şeytan taşlıyorlar, şeytanın dolaştığı vadiler araçsız aracısız insanlara yurtluk yapar mı?

Bağdat, Beyrut, Kudüs, Urfa, Diyarbakır… Nasıl da gür akar Dicle Fırat. İki nehrin arasından yükselir medeniyet çağlar boyu. Krallar geçit törenine durmuş birbirinin kanını içer, medeniyet dediğin nasıl da bir canavar, İHA’lar, füzeler, tanklar doğayı yer, insanı yer.

Türkiye koalisyona destek verecekmiş. Dün IŞİD, bugün IŞİD karşıtlığı. İkisi de sözde, ikisi de hakiki.
ABD kongresinde Netanyahu. Alkıştan yıkılıyor salon. İran’ın nükleerine geçit verilmemeli… parlamento alkıştan yıkılıyor; nükleer bombaları ABD patlatıyor, İsrail nükleer denetime dahil olmuyor, ABD ile Netanyahu, kongre alkıştan yıkılıyor.

Köprünün üstünde 22 yaşındaki sevgilisinin önünde bir muhalif vuruluyor. Rus işi. İktidar ne hırs. Genç kızlar olmazsa olmuyor.

Kadınlar vuruluyor her gün. İktidar erkeksi, bırakmıyor kadınların peşini. Anadolu’nun, İslam ülkelerinin her kasabasından kadın kanı fışkırıyor.

Yaşar Kaplan, büyük alim. Vaaz veriyor pazartesi günü. Yer Çukurova Üniversitesi. “Vizyon” büyük. Konferans salonunda Kur’an okunuyor, el Fatiha. Her yanımızdan medeniyet akıyor da onun için İslam coğrafyasının her yanından bilim, sanat, felsefe, mimari, tıp yükseliyor. Amin.

Müslümanlar olmasa dünya bilimi batacak, yazık oluyor, hiçbirimiz anlamadık, hiç kimse anlatamadı. Gerçi bilim dediğin ne ki, her tarafı kötülük akıyor. Müslümanların bilim yolunda ilerleyemeyişi belki de büyük bir medeniyet projesidir. Batı hep kötülük yapıyor. Bıraksalar Müslümanların yakasını, nasıl bilim sanat fışkıracak bu topraklardan. Bir bıraksalar Yaşar Kaplan’ı dualarla on kere güneşe gidip gelecek. Ne büyük alim, ne büyük medeniyet… 

Yorum tevil zındıklık. Akıl kavrayamaz güneşi, Kaplan kavrayacak.

Cennet meyvesini yiyen Adem ile Havva cennetten kovuluyor. Yemeselerdi meyveyi, uymasalardı kadına, uymasalardı yılana, kovulmasalardı cennetten. Yılanın başını vurmalı, kadının başını sıkı bağlamalı, örtüsünden çıkmamalı. Kadın Avrupa’ya gitmemeli. Büyük medeniyet. Amin.

Bakanı başkanı koalisyonun içindeyiz diyor. Silahlar gidiyor kimi IŞİD’e  kimi Bağdat’a. Askerler çıkıyor içerden, Musul’a gidecek. 17-25 Aralık. Kim çok çalarsa, o daha büyük medeniyet. İngiltere, tarihin en büyük krallığı. Jurnalciler, Osmanlı teslim oluyor gavura. Abdülhamit iktidardayken Ruslar dayanıyor İstanbul’a, İngilizler kurtarıyor koca Osmanlı’yı. Mısır gidiyor. Kıbrıs gidiyor. Ne büyük medeniyet. Büyük çeviriler pagan. Antik Yunan’dan, Harran’dan.

Avcılar, Silivri, Gaziantep, İskenderun… Öğretmenler soruyor nereye gidiyor bu memleket? Soru açık, yanıtı da açık. Büyük medeniyet projesi olarak her yerden din çıkıyor. Cinler tepemizde. Koalisyonun içindeyiz. Soros ne de güzel özetleyiveriyor durumu: Türkiye’nin tek ihraç malı askeridir. Askerliğin tek şartı kutsallığıdır. Kutsallığın şartı dindir.

Askerler, polis, hükümet, din küçük halkın değil büyük ilahi iktidarın hizmetinde.

Sıra sıra düzülüyor para sahipleri, sahip oldukları para miktarına göre.

Para ne güzel de düzen sağlıyor.

Takdiri ilahi. 

Takdir yoksa kader, kadere iman yoksa cennet yok. Amentü. Amin.

Adamı askeri yoksa din yasa yok.

Ayetullahlar, Saddam’lar, Netanyahu’lar, Erdoğan’lar, Özel’ler ne kadar dindar o kadar asker.
Koalisyon büyük, Musul yok oluyor, kadının adı yok.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...