20 Kasım 2014 01:00

Küfür meselesi

Küfür meselesi

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Gündemin en önemli iki maddesi; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’ya Kolomb’dan önce çıkan Müslüman denizcilerin Havana tepelerine cami inşa ettiği iddiası ile Fenerbahçeli Kaleci Volkan’ın kendisine küfür edildiği gerekçesi ile milli takım maçını terk etmesi meselesi.
Cami meselesine herkes gülüp alay ederken, yandaş basın bu iddiayı ispat etme çabalarına girişti ki bu ayrı bir mesele. Demek ki, artık yandaş basını okumaya gerek yok. Cumhurbaşkanını dinlemek yeterli. Bir de üstüne üstlük Erdoğan tarih kitaplarını değiştirmek için Milli Eğitim Bakanını göreve davet etmesin mi… İşler daha da karmaşıklaştı. Cami meselesi bir milli meseleye dönüştü. Bundan sonra Havana’da cami vardı diyenler yurtsever, hayır yoktu diyenler vatan haini olacak. Havana’da cami yok diyenler sınıfta kalacak.
Futbol kamuoyu ise Volkan meselesinde ikiye bölündü. Fenerbahçe taraftarlarının çoğunluk olduğu burada da bir daha kanıtlandı. Yoksa milletin ikiye bölünmesi söz konusu olmaz, dörtte üç ile dörtte bire bölünürdü.
Volkan Demirel’in kendine küfredilmesi üzerine sahayı terk etmesi doğru mu? Volkan gibi Volkan’ın bir süre önce küfrettiği Demba Ba sahayı terk etseydi ne olurdu? Ya da Emre Belözoğlu’nun küfrettiği Bilic takımını sahadan çekseydi?
Bir futbol maçında küfür etmek suç mu? Eğer suç ise Gökhan Töre küfür edince ceza alıyor da, Emre Belözoğlu küfrettiğinde neden ceza almıyor? Ya da Volkan Demirel Demba Ba’ya küfür ettiğinde niye suç olmuyor? Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu kendilerinde başkalarına küfür etme hakkı görüyor da, başkaları kendilerine küfür edince neden kızıyor ve bunu milli bir mesele haline getiriyor? Bütün bu sorulara bir taraf olumlu cevap verirken diğer taraf olumsuz cevap veriyor. Milli takımın oynadığı kötü futbol unutuldu. Milli takımın gruptan çıkma şansı bile artık fazla konuşulmuyor. Fatih Terim ve Federasyon da eleştirilerden bir süreliğine kurtuldu ve rahatladı. Ama, şu küfür meselesinin de bir an önce çözülmesi gerekiyor. Ona göre küfür edip etmeyeceğimize karar vereceğiz.
Neyse, bu küfür meselesini okurdan küfür yedemeden bırakalım.
Biz küfür ve cami meselesiyle uğraşırken Çalışma Bakanı kıdem tazminatını kaldırmak için uğraşıyor. Cumhurbaşkanı iki trilyon liraya yaptırdığı ve aldığı saray ve uçaktan sonra iki de yeni araba almış, cumhurbaşkanlığı bütçesi de yüzde doksan yedi arttırılmış. Enflasyon ve işsizlik oranı iki haneli rakamlara ulaşmış.  Taksim’e Topçu Kışlası yapma kararlılığı da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni planına yansımış.
Sanki yeni bir Gezi kalkışması için birileri planlı harekat hazırlıyor.
Bütün bu olan biteni dış güçler planlıyor olabilir mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...