14 Temmuz 2011 03:03

Gördesliler mücadeleye devam ediyor

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Çiçekli Belediyesi’nde ‘Nikel Ne Götürür Ne Getirir ‘ panellerinin 3. sü düzenlendi. Gördesliler Derneği Çevre Komisyonu’nun organize ettiği panele Gördes merkez Çiçekli, Kalemoğlu, Dutluca, Sindel, Hanpaşa ve civar beldelerden köylüle

Gördesliler mücadeleye devam ediyor
Paylaş

Panele konuşmacı olarak katılan Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür  Madenden sadece Gördes değil, Akhisar, Sındırgı, Saruhanlı hatta İzmir’in içme suyunun etkileneceğini belirterek, “Oluşturulacak olan atık barajı bölge için çok tehlikeli, bu barajın yıkılmayacağının garantisi yok. Kurulacak olan maden kapatıldıktan sonra bölgede yaşayan insanlar, kendi kaderlerine terk edilecek. Geride çok büyük çukurlar, tahrip olmuş doğa, sağlığı etkilenen onlarca insan kalacak. Zorlu milyar dolarlar kazanacak diye tüm bunlara değer mi? “ diye konuştu.

TURGUTLU GÖRDES EL ELE

Öngür’ün ardından söz alan TEMA Turgutlu Çevre Platformu Yetkilisi Ayla Yönet Turgutlu’da Çal Dağında kurulan İngiliz Maden şirketine karşı sürdürülen mücadeleyi anlatarak “Dün Turgutlu’da öncesinde Kütahya’da yapılanlar bugün burada yapılmak isteniyor. Biz vahşi madenciliğe karşı çıkmalıyız. Turgutluda oluşturulduğu gibi Gördes’te de geniş katılımlı bir platform oluşturulmalı” dedi.

MADENİ İSTEMİYORUZ

Panele yoğun katılım gösteren Kalemoğlu köyü sakinleri adına konuşan Süleyman Güven En kısa zamanda dava açmak istediklerini vurgulayarak “Biz kendi köyümüzde beraberliğimizi sağladık herkes madenin açılmasına karşı, Çiçeklili köylüleri ve civar köylerden gelen tüm hemşehrilerimizi mücadeleye ve birlikte dava açmaya çağırıyorum” şeklinde bir çağrıda bulundu. (Manisa/EVRENSEL)


‘BİZ BU MADENİ İSTEMİYORUZ’

Ali Sürgit: Yıllardır bu yörede çoluk çocuk hep beraber huzurla yaşadık, biz bu madeni istemiyoruz, bu güzelim ağaçlar doğa tahrip olmasın

Mehmet Efe: Hayattaki en önemli şey insan sağlığıdır, sağlığımızı kimsenin bizden almaya hakkı yok

Mehmet Acar: Ben yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum, Kütahya’daki Dulkadir köyünde olanları izliyoruz. Hayvanlarımızın telef olmasını istemiyoruz, doğamızın kirlenmesini de.

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman 'KCK davası'ndan öğrencilere ceza yağdı

SONRAKİ HABER

Türk Traktör’de yasa dışı çalıştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...