17 Haziran 2011 11:07

Ferhat Tunç'a 'Sayın Öcalan' ve 'gerilla' soruşturması

Seçimlerde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'ndan Dersim Bağımsız Milletvekili adayı olan sanatçı Ferhat Tunç hakkında "Sayın Öcalan", "Gerilla" dediği için soruşturma açıldı. 12 Haziran seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'ndan Dersim Bağımsız Milletvekili

Ferhat Tunç'a 'Sayın Öcalan' ve 'gerilla' soruşturması
Paylaş

12 Haziran seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'ndan Dersim Bağımsız Milletvekili Adayı gösterilen Ferhat Tunç hakkında seçim sürecinde yaptığı konuşmalar nedeniyle 2 ayrı soruşturma açıldı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı Tunç hakkında Nazimiye İlçesi'nde seçi bürosu açılışında ve özel bir tv kanalında yaptığı konuşmada "Sayın Öcalan", "Gerilla" ve "Operasyonlar durdurulmalı" dediği gerekçesiyle soruşturma açtı.  Tunç, açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Tunceli Adliyesi'ne gelirken, polis de yoğun önlem aldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadenin ardından adliye önünde açıklama yapan Tunç, bölgede blok milletvekillerine verilen mazbata sevincini yaşadıklarını söyledi. Dersim'de kendisinin yaptığı en ufak konuşmaların dahi soruşturma konusu yapıldığını dile getiren Tunç, savcıya önüne konulan her kağıt parçasını dava konusu yapmama çağrısında bulundu.

'KONUŞMALAR ÖZGÜRLÜKLER KAPSAMINDA ELE ALINMALI'

"Soruşturmanın bir tanesi Nazimiye'de seçim bürosu açılışında yaptığım konuşmada 7 gencimizin yaşamını yitirmesi ile ilgili ve operasyonların durdurulmasına dönük yaptığım konuşmadan dolayı" diyen Tunç, "Ancak Nazimiye savcılığında açılan soruşturma Malatya Başsavcılığı'na gönderilmiş orada takipsizlik kararı verilerek dosya Tunceli Başsavcılığı'na gönderilmiş. Burada ifade verdim, konuşmalarımın doğal olduğunu ve özgürlükler kapsamında ele alınmasını ifade ettim. Ama aynı şekilde devlet Kürt sorununu çözmek istiyorsa mutlaka herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir" dedi. 

KOMUTANIN TEHDİDİNE DEĞİL TUNÇ'A SORUŞTURMA

Çemişgezek Jandarma Karakol Komutanı'nın talimatı üzerine korucuların tehditlerini basına yansıttığı için hakkında farklı bir soruşturmanın da açıldığını söyleyen Tunç, "Ayrıca özel bir kanalda verdiğim demeçte Çemişgezek'te karakol komutanın 'Korucu tehdidini' dile getirdiğimden dolayı ile aynı programda 'Sayın Öcalan' ile 'Gerilla' kelimesini kullandığımdan dolayı soruşturma açılmış. Muhtemeldir önümüzdeki günlerde önüme birçok dava ve soruşturmalar çıkacak ve ben bu davaları da manidar buluyorum" diye konuştu. Özellikle seçim sonrasında milletvekili seçilmemesinin ardında davalara ve soruşturmalara boğulmasının manidar bulduğunu söyleyen Tunç, " Eğer bunu bir yıldırma sürecine dönüştürülmeye çalışılıyorsa, bu konuda seçim sürecinde olduğu gibi bu halkın mazbatasız vekili olarak da söylemlerimizde ısrar edeceğiz. Dersim'de insanca yaşanabilmesi için operasyonların yapılmasına karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bunun için de mücadelemiz devam edecektir" dedi. (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

SONRAKİ HABER

İngiltere’de ‘koordineli grev’ geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...