17 Haziran 2011 10:18

‘Sanayisiz Kandıra’nın kaderi Dilovası ile aynı’

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Profesörü Onur Hamzaoğlu, Dilovası’nda yaptığı araştırma sürecini Ankara Üniversitesi’nde paylaştı. Hamzaoğlu, Dilovası’nda yaşanan sorunun aslında tüm Kocaeli’nin sorunu olduğunu vurgulayarak, hiçbir sanayi bölgesinin olmadığı Kandıra ile Dilovası’nda

‘Sanayisiz Kandıra’nın kaderi Dilovası ile aynı’
Paylaş

Hamzaoğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 50. yıl Anfisi’nde yapılan “Nasıl bir üniversite istiyoruz” konulu panelde “Bilim insanının toplumsal sorumluluğu: Dilovası örneği” başlıklı bir sunum yaptı. Hamzaoğlu, Dilovası araştırmasının sonuçlarının sadece bu bölgeye özgü olmadığını açıkladı. Buradaki araştırma sonuçlarının Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki sonuçlarla aynı olduğunu belirten Hamzaoğlu, tüm Kocaeli’nin sorunlu olduğunu kaydetti. Kocaeli’nde Türkiye’nin en büyük kimya depolama alanı bulunduğunu belirten Hamzaoğlu, bu tür tesislerin sahiplerinin Dilovası’nda yaşamadıklarının altını çizdi.

Hamzaoğlu, Hindistan’da kurulması planlanan ve halk tepkisiyle karşılaşan demir çelik fabrikasının Kocaeli’nin doğusunda kurulmasının planlandığını da anlattı.

Yeni yatırımlar yapılmadan önce bunun bedelinin ne olacağının iyi düşünülmesi gerektiğini kaydeden Hamzaoğlu, bu tür faaliyetlerin bedelinin insan sağlığı olduğuna dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üç günde ambulans sürücüsü yapmanın sonu

SONRAKİ HABER

Ulucanlar Cezaevi Müzesi 'düzeltildi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...