12 Haziran 2011 05:07

Ontex ve PTT işçileri eylemlere devam ediyor

İşten atılan Onteks ve PTT işçileri, kalabalık bir destek grubuyla 14. kez İstiklal Caddesi'nde yürüdü. İşçilerin bu haftaki eylemlerine TEZ-KOOP işçileri, Burger King Çağrı merkezi çalışanları ve BEDAŞ işçileri de destek verdi. Sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan Ontex işçi

Ontex ve PTT işçileri eylemlere devam ediyor
Paylaş

Yürüyüşün sonlanmasının ardından işçiler adına açıklamada bulunan Gamze Ayhan, işçi mücadelesinin insan onurunu koruma mücadelesi olduğunu belirtti. Örgütsüzlüğün yaygın olduğunu bu süreçte örgütlenme çalışmalarının artması gerektiğini dile getiren Ayhan, Mücadelelerin zaferle taçlanmaya başladığını ve polis copuna, gazına, devletin yasalarına direnerek mücadelelerinin kazanacaklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından Belediye İş-Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, işçileri birlik olmaya çağırdı. Gülüm, birlik ve beraberlik içinde sürdükleri mücadelelerini kazanacaklarını belirtti. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bulunan Polyplex fabrikasında çalışırken sendikaya üye olduğu için işine son verilen Polat Demir ise, insanları artık gerçekleri görmeye çağırarak, "Mazlumlar ayağa kalkmadan, zalimler diz çökmez" dedi. Protesto eylemi sendikalara üye oldukları için işlerine son verilen diğer işçilerin konuşmaları ile son buldu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Bay son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Bölge'de seçim ihlallerle başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...