03 Ekim 2013 22:39

Ege'de yurt eylemleri devam ediyor

Yurt ücretlerinin artacak olmasını, yemekhanedeki yemek fişi düzenlemesini, sağlıksız koşulları ve yurda giriş saatlerinin erkene çekilmesini kabul etmeyen Ege Üniversitesi içindeki Ege Yurdu’nda kalan kadın öğrenciler eylemlerine bugün de devam etti.

Ege\'de yurt eylemleri devam ediyor
Paylaş

Ege Üniversitesindeki yurt eylemleri ikinci akşamında da devam etti.

Yurt ücretlerinin artacak olmasını, yemekhanedeki yemek fişi düzenlemesini, sağlıksız koşulları ve yurda giriş saatlerinin erkene çekilmesini kabul etmeyen Ege Üniversitesi içindeki Ege Yurdu’nda kalan kadın öğrenciler eylemlerine bugün de devam etti. Eyleme diğer Ege Üniversitesi öğrencileri de destek verdi. Yurt yemekhanesinde toplanan öğrenciler buradan blokları gezerek arkadaşlarını eyleme çağırdı. Yurt girişine yürüyen yüzlerce kadın öğrenci burada yaptığı basın açıklamasıyla taleplerini bir kez daha yurt müdürlüğüne iletti. Yürüyüş boyunca öğrenciler “Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor”, “Sanane KYK on birde girmiyoruz binaya” , “Yurt değil sanki BBG” sloganlarını attı.

‘SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Yurt girişinde yapılan açıklamada karma olan yurtların yeni dönemde kız ve erkek yurtları olarak ayrılmasına değinildi ve şöyle devam edildi; “Bu süreçte kadın ve erkek öğrenciler birçok mağduriyet yaşadı ve hala yaşamakta. Bunların başında; ulaşım, beslenme ve barınma sorunları bulunmakta. Yetmezmiş gibi bir de bu sorunlara yemekhane sisteminin değişmesi de eklendi. Fişlerimizi istediğimiz zaman kullanamadığımız gibi istediğimiz nitelikte de kullanamıyoruz. Özel hayatımız, beslenmemiz ve barınmamız gibi birçok alanda baskı yaşamaktayız.” Açıklama taleplerin okunmasıyla devam etti. Öğrencilerin başlıca talepleri ise şunlar; değişen yemekhane sisteminin eski haline getirilmesi, kameraların kaldırılması, kamu yurtlarının tekrar birleştirilmesi, daha sağlıklı yurt koşullarında yaşama ve yurt tarafından denetlenmeyen ücretsiz internet. Açıklama yurt sorunları çözülene kadar eylemlerin devam edeceği belirtilerek bitirildi. Öğrenciler açıklamanın ardından yurttan çıkarak dışarıda bekleyen arkadaşlarıyla beraber kampüsün içinde yürüyüş yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları için yürüyüş başladı

SONRAKİ HABER

‘KCK’ Van davasında 7 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...