23 Şubat 2011 21:27

Jandarmanın kaçak kazı yaptığı yerde kemik çıktı

BİTLİS’in Mutki ilçesinde, İlçe Jandarma Karakolunda önceki gün akşam saatlerinde başlatılan kazıda 6 kemik bulunduğu belirtildi. İki noktada yapılan kazıların birinden bir şey çıkmazken, daha önce jandarmanın “kaçak” kazı yaptığı ve Jandarma Genel Komutanlığının “hayvanlara ait” olduğunu iddia etti

Jandarmanın kaçak kazı yaptığı yerde kemik çıktı
Paylaş

Bitlis’in Mutki ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlatılan kazı sona erdi. Bir görgü tanığının ifadesi doğrultusunda 5 PKK’linin toplu mezarının olduğu iddia edilen jandarma bahçesinin iki noktasında el kazısı yapıldı.

MEVZİDEN KEMİK BULUNDU

Mutki Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet’in denetiminde yapılan kazıların birinden bir şey çıkmadı. Jandarma Komutanlığının savcılığa haber vermeden daha önce 8 asker tarafından kazmalarla yaptığı ve olayın ihbar edilmesi üzerine “Mevzi genişletme çalışması” olarak yaptığını iddia ettiği noktada ise ikinci kazı çalışması yapıldı. Yapılan kazı çalışmasında 6 parça kemik bulundu. Savcılık tarafından alınarak adliyeye götürülen kemikler daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Sivil görgü tanığının, çatışmada sağ yakalanıp askeriyeye getirilerek infaz edilen PKK’li Alican Kızılkaya ve 4 kişinin toplu olarak gömüldüğünü belirttiği komutanlık bahçesindeki kazıyı Bitlis Baro Başkanı Enis Gül de “gözlemci” olarak izlemek istedi. Ancak buna izin verilmemesi nedeni ile Gül, bir ailenin vekalet vermesi ile yapılan kazıyı izledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gül, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde yapılan kazı çalışmalarında 6 parça kemik bulunduğunu söyledi. Bulunan kemiklerin insan kemiği olup olmadığı konusunda net bir bilginin olmadığını belirten Gül, “Kemiklerin insan kemiği olup olmadığı yapılacak olan DNA testinden sonra belli olacak” dedi.
 

18 KİŞİYE AİT KEMİK ÇIKMIŞTI

Mutki’de daha önce yapılan iki kazıda 18 kişiye ait kemikler bulunmuştu. Kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, birçok kayıp ailesi de Mutki Cumhuriyet Savcılığına başvurarak kimlik tespiti için Bitlis Devlet Hastanesinde kan örneği vermişti. (BİTLİS)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler ölüme terk edildi

SONRAKİ HABER

Devlet bize bir mezar taşı göstersin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...