27 Eylül 2013 18:52

Ege Üniversitesi yeni yıla forumla başladı

Eğitim Sen 3 No’lu Şube, üniversitelerinde açılışında rutin toplantılar düzenleyerek sorunları konuşmak yerine, Gezi direnişinin yarattığı etki ve kazanımları üzerinden aldığı karar doğrultusunda üniversitelerde forumlar düzenliyor.Ege Üniversitesinde düzenlenen ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı forumda üniversite

Ege Üniversitesi yeni yıla forumla başladı
Paylaş
Mazhar Uzbek

Ege Üniversitesinde düzenlenen ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı forumda üniversitelerin önünde duran acil meseleler konuşuldu. YÖK Yasa Tasarısından sonra üniversitelere polisin sokulmasından, KYK yurtlarının kız erkek ayrımına kadar öğrencilerin yaşam alanlarına yapılan müdahaleler konuların ön sırasında yer aldı. Kadın öğrenciler yurtta daha fazla baskı görmeye başladıklarını söylerken, erkek öğrenciler ise okula 2 saat mesafede bulunan yurda gönderildiklerini, daha pahalı yemek almaya mahkum olduklarını belirttiler.

Ayrıca Bornova Öğrenci Yurdunun tamamen “kız öğrenci yurdu” yapılması dolayısı ile yurt çalışanı erkek işçilerin işten çıkarılmasının gündeme gelmesinin beklendiği belirtildi. Böyle bir durumda sorunun sadece yurtta kalan öğrencilerin değil yurt çalışanından akademisyenlerine kadar üniversitenin bir sorunu olduğuna dikkat çekildi.

‘BİRLEŞİK MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR’

YÖK Yasa Tasarısı sürecinde birleşik bir mücadelenin örülmesinde sıkıntıların yaşandığını söyleyen öğrenci ve akademisyenler, Gezi direnişinden çıkarılan deneyimle birlikte daha fazla birleşmeye ihtiyaç olduğunu söylediler.
Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu ve Yrd. Doç. Hilmi Maktav önceki dönemde 6 Kasım YÖK protestolarında ve YÖK Tasarısına karşı verilen mücadeledeki yaşanan “dar grupçu” anlayıştan kurtularak daha birleşik bir mücadelenin gerekliliğine vurgu yaptı.  Forum’da Gezi tutuklusu öğrencilere mektup gönderme, geçen yıl 6 Kasım’da yapılan YÖK protestosundan dolayı dava açılan öğrencilerle dayanışmak üzere 1 Ekim Salı günü öğrenciler ve akademisyenler olarak saat 09.00’da Bayraklı Adliyesi önünde buluşma kararı alındı.

Eğitim Sen 3 No’lu Şube adına konuşan Araştırma Görevlisi Ümit Akıncı da, bir dahaki foruma daha geniş katılımın sağlanabilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. İkinci forum 3 Ekim Perşembe günü Edebiyat Fakültesi önünde yapılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni toplumsal bellek için yüzleşme şart

SONRAKİ HABER

Bakan Avcı'ya ayrımcılık sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...