23 Eylül 2013 18:52

‘Sahaya ilk bizim tribün girdi’

BEŞİKTAŞ-Galatasaray derbisinde sahaya ilk hangi grubun girdiği gündemin önemli tartışmalarından biri. Yeni Şafak ve Türkiye gibi hükümete yakın gazeteler olayları Gezi eylemlerinde de ön plana çıkan Çarşı’nın üzerine yıkmaya çalışırken çarpıcı iddialar ortaya atıldı.1453 Kartallar grubundan olduğu

‘Sahaya ilk bizim tribün girdi’
Paylaş

1453 Kartallar grubundan olduğu ve AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Fevzi Çakmak Mahalle Başkanı olduğu belirtilen İsmail Er’in facebook’ta yazdıkları sansursuzhaber.com tarafından yayınlandı. Er, “Abi döner bıçaklarıyla sahaya girdim. İlk bizim tribün indi. Şiddete karşıyız bir sandalye fırlatıp çıktık” ifadelerini kullanırken, Murat Er’in yazdığı “Bizim 1453 iyi daldı sahaya. çArşı neye uğradığını şaşırdı. Artık biz varız” şeklindeki mesaja da “Aynen kardeşim” yanıtını verdiği görüldü. İsmail Er’e “Polise vurmadınız mı” sorusunu soran Yakup Ük’ün de AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Ük’ün kardeşi olduğu iddia edildi.

İsmail Er’in facebook’taki bu açıklamaları ve AKP Mahalle Gençlik Kolları başkanı olduğuna dair fotoğraflar Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu tarafından ifşa edildi. Bu ifşaatın ardından söz konusu fotoğrafın AKP Küçükçekmece teşkilatının internet sitesinden kaldırıldığı öne sürüldü.

1453: BİZ YOKTUK

1453 Kartallar grubu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada kendilerinden kimsenin gözaltına alınmadığını ve bunun da olayları kendilerinin başlatmadığının bir kanıtı olduğunu savundu.

Öte yandan maçtan önce Bugün Gazetesi’nin öne sürdüğü “Derbi için 4 spor savcısı görevlendirildi” iddiası da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlandı.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökkuşağında kırılmalar

SONRAKİ HABER

İsviçre’de binlerce işçi meydanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...