23 Eylül 2013 18:02

Derbi manşetlere nasıl yansıdı?

Beşiktaş- Galatasaray debisinde yaşananlar dün birçok gazetenin manşeti ya da sürmanşetinde yer aldı. Gazeteler “rezalet”, “kaos”, “kara leke” gibi ifadeler kullanmayı tercih etti. Ayrıca toplam 10 gazeteden 35 yazar Beşiktaş-Galatasaray maçını yazdı. Yeni Şafak gazetesi sürmanşetinde “Gezici rezaleti” b

Derbi manşetlere nasıl yansıdı?
Paylaş

Aydınlık gazetesi de “Çarşı’sız lig planı” manşetini attı.

“Taraftarların sahaya girmesi ile başlayan olaylar, Gezi direnişi simgelerinden Çarşı grubuna fatura edilmek isteniyor” ifadesini kullandı. Haber içeriğinde de maçın günler öncesinden konuşulmaya başlandığına, savcıların bu maç için görevlendirildiğine, 34. dakikada atılan Taksim sloganlarına yer verdi.

Spor gazeteleri manşetinde büyük puntolar, “olay”, “ ihanet” gibi kelimeleri renkli bir biçimde kullanmayı tercih etti.

Fanatik : “ Olay zafer ve şok iddialar” dedi.

FotoMaç: “İhanet” ifadesini kullandı.

Spor gazetelerinin arasında  en dikkat çekici manşeti ise Açık Mert Korkusuz attı. Bu gazete “Kurtuluş Savaşı” ifadesi ile çıktı. Kurtuluş, derken Drogba’nın forografı ile Galatasaray galibiyetine dikkat çekti. Savaş kelimesi ile de derbi bitimine birkaç dakika kala yaşananlara... Ancak gazete toplamda “Kurtuluş Savaşı” diyerek ortamı savaş sahnelerine benzetti.

Köşe yazılarında Galatasaray’ın galibiyetinden bahseden de oldu maç pozisyonlarından da ancak yazılardaki genel hakimiyet maçın sonrası yaşananlardaydı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan’dan Barlas’a 7 tavsiye

SONRAKİ HABER

Kıral, İFSAK kısalarını seçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...