03 Eylül 2013 17:17

Bandırma’da barış zinciri

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde  Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bandırma’da da “savaşlara hayır” sesleri yükseldi. Eğitim Sen Bandırma şubesinin çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Halkların Demokratik Kongresi, ÖDP, TKP de destek verdi.Yapılan basın a&cced

Bandırma’da barış zinciri
Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde  Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bandırma’da da “savaşlara hayır” sesleri yükseldi. Eğitim Sen Bandırma şubesinin çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Halkların Demokratik Kongresi, ÖDP, TKP de destek verdi.
Yapılan basın açıklamasında; “Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda bugüne kadar sürdürülen savaş ve çatışmalar bugün Suriye üzerinden devam ettiriliyor. AKP hükümeti içeride de başlatılan ‘barış süreci’nde Kürt halkının taleplerine karşılık somut adımlar atmamakta, Kürt halkını oyalamaya çalışmaktadır. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde artık kimsenin ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Bunun için Türkiye’de tüm savaş karşıtlarını, barış yanlılarını seslerini yükseltmeye ve güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz. Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır diyor, halkların kardeşliğini hep birlikte haykırıyoruz” denildi.
Basın açıklamasından sonra barış güvercinleri uçuruldu. Daha sonra bir barış zinciri oluşturularak sahildeki köprüye yürüyüş gerçekleştirildi. Buradaki köprüye de “Barış Köprüsü” adı verildi. Sık sık “Yaşasın hakların kardeşliği”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Katil ABD iş birlikçi AKP” sloganları atıldı.
(Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mücadele ettikçe sendikayı tanıyor

SONRAKİ HABER

Yeldeğirmeni’nde yaz sineması keyfi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa