03 Eylül 2013 14:05

Usta'dan hikayeler: Kurşunla polis öldü

Hayatını anlatan "Usta'nın hikayesi" belgeseli bugün televizyonda yayınlanacak olan Başbakan Erdoğan, öncesinde bol bol hikaye anlattı. Gezi eylemlerindeki polis saldırılarını meşrulaştırmak için "Kurşunla ölen polisimiz var" diyen Erdoğan'ın bu iddiası üzerine kamuoyu "Kim bu gizemli polis" diye düşün

Usta'dan hikayeler: Kurşunla polis öldü
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Her şeyden önce zihniyet devriminin önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Son 11 yılda önemli reformlar yaptığımız halde, zihniyet devrimi geriden geldiği için, reformlarımızın topluma yansıması zaman almaktadır. Bunun vakit alacağını elbette biliyoruz. Ancak er ya da geç zihniyet devriminin gerçekleşeceğine inanıyoruz" demesi dikkat çekti. Cezaevinde olan gazeteciler açısından Türkiye'nin dünyada ilk sırada olduğunu görmezden gelen Erdoğan şiir okuduğu için mahkum edildiğini tekrar hatırlatarak, "Biz yazarken çizerken, bırakın eleştiri, bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar, şu anda bizi 'bizim düşünce özgürlüğümüz yok' diye eleştiriyorlar. Küfre varıncaya kadar, bunları yapabildikleri halde, hala özgürlüğümüz yok diyebiliyorlar" dedi. Hükümetin medya üzerindeki korkuyu kaldırdığını savunan Erdoğan'ın bu konuda işine son verilen onlarca gazeteciyi görmezden gelmesi dikkat çekti.

AB YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYORMUŞ

Türkiye'de şiddete başvurmadığı sürece yurttaşların haklarını kullanmalarının imkan dahilinde olduğunu ileri süren Erdoğan, AB standartlarını aştıklarını iddia etti. 23 ve 24'üncü fasılların açılması noktasında, AB'nin hak ve yargı konusuyla ilgilendiğini belirten Erdoğan, "Biz hazır haldeyiz şu an. Faslı engelleyen kimdir Güney Kıbrıs. Siyasi nedenlerle AB'ye üye yapılan, daha sonra AB üyesi bazı ülkelerin, 'biz yanlış yaptık' diyenlerdir. Bunun başında Merkel gelmektedir. Güney Kıbrıs'ın konumu durumu bellidir. Burada yabancı misafirlerimizin katıldığı bu toplantıda özellikle değinmek istiyorum. Özellikle de AB'nin veyahut da bazı çevrelerin hükümetimize karşı karalama kampanyası olmuştur. Tutuklu ve hükümlü gazeteciler diyorlar. Tutuklu ve hükümlü gazeteciler konusunda, Avrupa ve dünya yanlış şekilde bilgilendirilmektedir. Türkiye'deki ifade özgürlüğü konusunda yanıltıcı biçimde bilgilendirilmektedir" iddiasında bulundu.

POLİSİ AKLAMA ÇABASI

Toplumsal olaylarda Almanya ve İngiltere polisinin de müdahalelerde bulunduğunu belirten Erdoğan,"Bu kötü örnekleri örnek olarak almıyoruz. Burada özeleştirimizi verebiliriz. Ama bizim polisimiz dayak yemiştir. Son anına kadar tahammül etmiştir. Biber gazı sıkmak, AB mevzuatında zaten var. Ha burada, açısını derecesini isabetli bir şekilde kullanmamış olabilir ki, gereği zaten yapılıyor. Ama biber gazı kullanılamaz diye bir şey AB mevzuatında yok. Su kullanılabilir, ama gerçek mermi kullanılamaz. Ama gerçek mermi, polise karşı kullanılıyorsa buna ne demeli? Bunlar karşısında polis ne yapacak? Gerçek mermiyle yaralanan, hatta ölen polislerimizde olmuştur. Ama bunlar görülmeden, bilinmeden veya dezenformasyon yapılıyor" iddiasında bulundu.

YEŞİLİN HASTASIYMIŞ

Gezi olaylarına atfen ağaç sökümü ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Çok masum gerekçeler ileri sürülmüştür. Nedir? Ağaç söküldü, ağaçlar kesildi bundan dolayı denildi. AB üyesi ülkelerle, ağaç dikme noktasında biz rekabetteyiz. Biz vagon değiliz lokomotifiz. Avrupa'ya Fransız değiliz. Avrupa'yı tanırız biliriz. O makineleri nasıl ürettiklerini de biliriz. Hatta şurada birkaç yıl öncesine kadar o makineleri, ağaç sökme makinelerini kast ediyorum. Ağaç sökülemez anlayışı yok" dedi. Attıkları adımlarda, gösteri hakkını kullananları sadece koruduklarını savunan Erdoğan'ın, polis kurşunu ile herkesin gözü önünde katledilen Ethem Sarısülük ile asker kurşunu ile katledilen Medeni Yıldırım'ı görmezden gelmesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Radyoaktif suyun okyanusa dökülmesi kaçınılmaz'

SONRAKİ HABER

Havada ‘leylek’ alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...