01 Eylül 2013 15:46

Reyhanlı'da barış zinciri

Antakya’nın Reyhanlı ilçesinde savaşa karşı “barış zinciri” oluşturuldu.Eyleme İzmir Müzisyenler Derneği, Reyhanlı Eğitim-Sen, Reyhanlı Çerkes Derneği, Reyhanlı Tüm-Bel-Sen, Demokratik Çerkez Hareketi ve siyasi partilerin de aralarında bulunduğu kurumlar katıldı.İlk olarak 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalar

Reyhanlı'da barış zinciri
Paylaş

Eyleme İzmir Müzisyenler Derneği, Reyhanlı Eğitim-Sen, Reyhanlı Çerkes Derneği, Reyhanlı Tüm-Bel-Sen, Demokratik Çerkez Hareketi ve siyasi partilerin de aralarında bulunduğu kurumlar katıldı.

İlk olarak 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombaların ilk patladığı yer olan belediye binası önünde buluşan halk, yere karanfiller ve müzik enstrümanları bırakarak yaşamını yitirenleri andı.  Burada okunan bir barış türküsünün ardından ikinci patlamanın meydana geldi postane önüne doğru insan zinciri oluşturuldu. “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı eylemde basın metnini ise İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu okudu.

“Kısa bir süre önce; tam bulunduğumuz yerde; 53 masum insan katledildiği,  200’den fazla insanın yaralandığı o dehşet dolu tablo yaşandı. Fitili ateşleyen her kim olursa olsun, masum insanlar öldü. Neden? Zengin daha zengin, güçlü daha güçlü olsun diye” diyen Çaparoğlu, Türkiye'nin “akıtılan masum kanının üstüne asfalt attı”ğını söyledi.

Çaparaoğlu şunları kaydetti: “Bugün ne yapıyor? Emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki hesap ve savaşlarının taşeronluğunu. O gün, Reyhanlı halkına bu acıyı yaşatanlar; yıllardır Suriye halkına zulmedenlerdir. Ülkede süren iç savaş nedeniyle şu ana dek 100 bin insan ölmüş, 3 milyon insan ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır. Bugün, içine çekilmek istendiğimiz tablo bundan çok daha vahimdir. 30 yıl boyunca ülkemizin doğusunda yaşanan çatışma ortamının ve oynanan oyunun diyetini en ağır şekilde ödeyen bir halk olarak; herkesi duyarlı olmaya, aynı acıların yaşanmaması için savaşlara ve katliamlara karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Herkesi sorumluluk almaya çağırdıklarını belirten Çaparoğlu, “Ellerimize silah verilmeden yaşamak istiyoruz” dedi. (Antakya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barışın renkleri savaşı durduracak

SONRAKİ HABER

Ankara'da barış için el ele verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...