01 Eylül 2013 11:35

Vanlılar 1 Eylül'e renkli uyandı!

Van'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, Uzun Sokağı gökkuşağı renklerine boyadı.Van'da HDK üyeleri, İstanbul Fındıklı'da Karaköy ve Cihangir arasında yaya ulaşımını sağlayan merdivenlerin geçtiğimiz günlerde gökkuşağı renklerine boyanmasının ardından Beyoğlu Belediyesi tarafından merdivenlerin gri boya

Vanlılar 1 Eylül'e renkli uyandı!
Paylaş


Van'da HDK üyeleri, İstanbul Fındıklı'da Karaköy ve Cihangir arasında yaya ulaşımını sağlayan merdivenlerin geçtiğimiz günlerde gökkuşağı renklerine boyanmasının ardından Beyoğlu Belediyesi tarafından merdivenlerin gri boya ile kapatılmasına tepki göstermek amacıyla Uzun Sokak merdivenlerini rengarenk boyadı.

Van Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan onlarca HDK üyesi, Uzun Sokak'ı boyadı. Sokağın duvarına renkli boyalarla "1 Eylül Barış Sokağı" yazılması dikkat çekti. Van HDP Eş Başkanı Esen Günay, dünya barışı ve dünya halkları için ezilmişlerin, yok sayılanların, hakları gasp edilenlerin ve özellikle cinsiyet ayrımcılığına uğrayanların temsilcileri olarak bu eylemi yaptıklarını dile getirdi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Plastik fabrikası alev topuna döndü

SONRAKİ HABER

Barış zincirine karşı yasak zinciri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa