30 Ağustos 2013 20:58

Tarsus’ta polis saldırısı, Mersin'de 15 gözaltı

Tarsus'ta ‘savaşa hayır’ konulu basın açıklamasına polis biber gazı ve coplarla müdahale etti. Mersin'de ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenecek miting için bildiri dağıtan 15 HDK üyesi gözaltına alındı.Mersin'in Tarsus ilçesinde araç trafiğine kapalı olan Yarenlik Alanında

Tarsus’ta polis saldırısı, Mersin'de 15 gözaltı
Paylaş
Burak Şefkat

Mersin'in Tarsus ilçesinde araç trafiğine kapalı olan Yarenlik Alanında gerçekleşen basın açıklamasını Emek Partisi, ÖDP, Halkevleri, TKP, TKP1920 düzenledi.

Halk eğitim merkezi önünde toplanıp yarenlik alanına doğru yürüyüşe geçen grubun basın açıklamasını bitirmesiyle birlikte polis gözaltı yapmak istedi. Karşı koyan gruba biber gazı ve coplarla müdahale edildi. Biber gazlı müdahalenin ardından Sevra Simge Fakı adlı genç astım hastası olmasından dolayı biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Müdahale sonrası gözaltına alınan olmadı. Çevre esnaftan ve Tarsuslu yurttaşlardan tepki alan çevik kuvvet ekiplerinin yarenlik alanında bekleyişi devam ediyor. (Tarsus/EVRENSEL)


MERSİN'DE 15 GÖZALTI

1 Eylül Barış Günü nedeni ile Mersin’de düzenlenecek olan Barış mitingine çağrı yapmak için bildiri dağıtan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerine polis müdahale etti. Bildiri dağıtan dağıtan HDK üyelerine polsin müdahale etmesi sonucu 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında Emek Partisi İl Sekreteri Cemal Danyeli, SDP Mersin İl Başkanı Kadir Saracoğlu, BDP Akdeniz Belediye Meclis üyesi Hüseyin Gür ve kurum yöneticileri var.

Gözaltına alınan diğer isimler şöyle:  Ali Sesal, Ahmet İlter, Fatma Karakuş, İkram Beyhan, Mustafa Kanar, Fırat Topal, Murat Yıldız, Umut Altıokka, Mertcan But, Özge Fındık, Ahmet Yıldız, Devrim Ali Avcu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vietnam’dan bugüne ‘özgürlük denemeleri’

SONRAKİ HABER

ABD askeri operasyonda kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...