30 Ağustos 2013 20:01

‘Livorno yazıyor, ne yapayım amirim?’

“Statlara, üniversitelere, yurtlara her yere dikkat. Birkaç kendini bilmez yine karışıklık çıkarıp, hükümeti protesto etmeye kalkışabilir. Kesinlikle buna izin vermeyelim...” Üç aşağı beş yukarı Başbakan Erdoğan bunları söyleyip, talimatlar veriyor gün aşırı. Haksız da değil hani. Daha Eylül gelmeden statla

‘Livorno yazıyor, ne yapayım amirim?’
Paylaş
Vural Nasuhbeyoğlu

İLK YARI KISIRDI

İlk maçta Beşiktaş’ı 2-1 yenmesini avantaj sayan Tromsö, İstanbul’a skoru korumak ve defans yapmak için geldiğini maçın hemen başında belli ediyor. İlk yarıda Tromsö’nun kapanması ve defansif oyununu Beşiktaşlı futbolcular çözemiyor. İlk yarıda gol pozisyonuna girmekte zorlanan Beşiktaş’ın tek net pozisyonu yeni transfer Gökhan Töre’yle oluyor. Maç boyunca susmayan taraftar  34. dakikada ‘Her yer taksim her yer direniş’ sloganıyla bir kez daha susturulamayacağının mesajını veriyor.

DEĞİŞİKLİK SONUÇ VERDİ

İkinci yarıya yaklaşık 60 bin taraftarının müthiş desteğiyle başlayan Beşiktaş’ta Ersan’ın yerine oyuna giren Oğuzhan oyunu hareketlendiriyor. Beşiktaş ikinci yarıdaki baskısının sonucunu Fernandes’in ortasını kafasıyla ağlara gönderen  Almeida’yla alıyor. Bu golden birkaç dakika sonra sahneye Oğuzhan çıkıyor ve attığı golle bir kez daha bu takım için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Önceki günkü maçta takıma yeni katılan Serdar Kurtuluş, Gökhan Töre ve  Hutchinson’ın ne kadar isabetli transferler olduğu görüldü. Tur için skor yetse de sabah CAS, Beşiktaş’a 1 yıl Avrupa’ya gelme dedi. Önceki gün maça gelenlerin konuşmalarında ortak görüş de ‘Turu geçer, CAS’a takılırız’ olmuştu. Beşiktaş bu oyunuyla ve taraftarıyla bu yıl Avrupa’ya da renk katardı. Yazık oldu ne diyelim.


ÇİLELİ YOL OLİMPİYAT

BEŞİKTAŞ'ın maçlarını bu sene oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı tabiri caizse cehennemin dibinde. Stat çevresi toz toprak içinde. Bu kadar izbe bir yerde olan stadın çevresinde oturup, dinlenebileceğiniz bir yer yok. Tüm bu nedenlerle Beşiktaş'ın bu yıl maçlarını boş tribünlere oynayacağı tedirginliği vardı.Trabzon maçında tribünde 50 bin olan taraftar sayısı Tromsö maçında 60 bine çıktı. Şimdi Galatasaray maçında bu rakamın daha da artacağı söyleniyor. Yani Fizan'a da gitse Beşiktaş taraftarı arkasından gideceğini gösteriyor. Bu arada geçen yıl el yakan bilet fıyatları bu yıl oldukça uygun. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FB’nin yerine APOEL, BJK’nin yerine Tromsö

SONRAKİ HABER

Vietnam’dan bugüne ‘özgürlük denemeleri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...