27 Ağustos 2013 14:50

Medya adeta savaşa koşuyor!

Suriye’ye müdahale tartışmaları sürerken, Türkiye medyası savaş hazırlıklarına başladı bile... Kimyasal iddialarının ilk gününde bile faili bulan medya, daha sonrasında ise her gün artan bir şekilde savaş çağrıları yapmaktan çekinmiyor. Yapılan her haber, atılan her manşet, adeta AKP Hükümetinin dış politikasın

Medya adeta savaşa koşuyor!
Paylaş
Erdi Tütmez

ERDOĞAN KONUŞTU, MANŞET OLDU

Başbakan Erdoğan’ın sözleri de geçtiğimiz hafta çok sayıda gazetenin manşetinde yer alırken, bir çoğu aynı sözü bile manşete çıkardı. Hatırlanacağı üzere, Mısır’daki darbe sonrası Erdoğan’ın ‘Bir Musa çıkar’ sözü 6-7 gazetenin manşetinde yer almış, büyük tepki toplamıştı. Geçtiğimiz hafta ise Erdoğan’ın canlı yayında ağlaması, daha sonra BM’ye tepki göstermesi gazetelerin manşetine çıkarılmıştı.

KERRY’NİN ÇAĞRISI MEDYANIN ÇAĞRISI!

Ve önceki gün, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Suriye’yi kimyasal silah delillerini yok etmekle suçlaması ve açıkça savaş sinyali vermesi bugün medyanın birinci gündemiydi. Birleşmiş Milletler (BM) araştırmacılarının 5 gün boyunca bölgeye alınmadığını söyleyen Kerry, denetçilerin çalışmaları için verilen izne ilişkin “Güvenilir olması için çok geç” iddiasında bulunmuştu. Yandaş medyada Kerry’nin bu sözlerini kendilerine görev biçti ve Kerry’nin iddialarını manşetine çıkardı.

‘KİMYASAL SABİT, MÜDAHALE YAKIN’

Star gazetesi ibretlik bir manşetle bugün okuyucularıyla buluştu. ‘Kimyasal Sabit, Müdahale Yakın’ manşetiyle çıkan Star, haberin spotlarında Kerry’nin açıklamalarına yer verdi. ‘Esad için çok geç’ diyen Star, iç sayfalarındaki haberlerde de, AKP dış politikasını övdü. Sabah gazetesi de bugün ‘Şam Kasabının Kader Haftası’ manşetiyle çıktı. Sabah, ‘Katliam üstüne katliam yapan Esad’ın sonu yaklaşıyor’ dedi. Vatan gazetesi de bugün ‘Koruma Kalktı’ manşetiyle çıktı. Vatan, Rusya’nın müdahaleye yeşil ışık yaktığını belirterek, 10 ülkenin savaşa hazır olduğunu büyük bir sevinçle yazdı. Diğer gazeteler ise haberi şöyle gördü: Milliyet: Müdahale Sinyali Zaman: Suriye’de Kosova Tipi Müdahale Kapıda Yeni Şafak: Eller Tetikte Akşam: Kimyasal Kesin, Hesabı Sorulacak Türkiye: Harekat İçin Eller Tetikte Takvim: Son 72 Saat (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutsaklara kelepçeli muayene işkencesi!

SONRAKİ HABER

Duran Adam’a Almanya’dan ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...