26 Ağustos 2013 15:30

Doktorlara soruşturma açılmasına izin verilmedi

Eskişehir Valiliği, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünde görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla hakkında soruşturma açılması istenen Dr. Hasan Gülcü ile aynı hastanede görevli 1 polis için soruşturma izni vermedi. Ali İsmail Korkmaz’ın avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, valiliğin kararına bölge idare mahkemesine b

Doktorlara soruşturma açılmasına izin verilmedi
Paylaş

Gürkan Korkmaz kardeşinin saldırıya uğradığı gece arkadaşları tarafından ilk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Mavi Hastane’ye götürüldüğünü, burada yapılan muayene sonrasında adli vaka olarak en yakın hastane olan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne ambulansla sevk edildiği söyledi. Korkmaz, Mavi Hastane’nin ‘adli vakadır’ diye gönderdiği Ali İsmail’in, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde polisler tarafından ifadesi alınmadığını söyledi. Korkmaz, “Hastanede görevli polisler bu nedenle görevi ihmalde bulunmuşlardır. O gece Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Dr. Hasan Gülcü de kardeşimi müşade altına almamıştır. Dr. Gülcü de görevini ihmal etmiştir. Biz, hem doktor hem de hastanede görevli polisler için görevi ihmal suçundan cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu kişilerin memur olmaları nedeniyle Eskişehir Valililiği soruşturma izni vermedi”

Gürkan Korkmaz, Eskişehir Valililiği'nin kararına yasa gereği 10 gün içerisinde Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulunacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6. filo Akdeniz'de

SONRAKİ HABER

Askeri müdahalede BM Güvenlik Konseyi kararı çok önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa