16 Ağustos 2013 17:57

Hacı Bektaş’ta Bozdağ’a protesto

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal, 24. Uluslararası Hacı Bektaş-i Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri protestolara sahne oldu.Anma etkinliğine Hükümet adına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ protesto edildi. Bozdağ, ilk olarak konuşmaların yapıldığı kürsüye çıkmak üzere

Hacı Bektaş’ta Bozdağ’a protesto
Paylaş

Anma etkinliğine Hükümet adına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ protesto edildi. Bozdağ, ilk olarak konuşmaların yapıldığı kürsüye çıkmak üzere ismi anons edildiğinde meydandaki kalabalık tarafından protesto edildi. Bozdağ’a yaklaşık 20 dakikalık konuşması süresince ıslıklarla ve sloganlarla protestoda bulunuldu. Bozdağ, konuşmasının hemen başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdiğini söyleyince kalabalıktan yuhalamalar yükseldi. Bu arada alanda zaman zaman “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları da atıldı.

KELEPÇELENDİ

Bozdağ, konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüden indiği sırada ise Hüseyin Satı adlı bir kişinin protestosuyla karşılaştı. Hüseyin Satı’nın, Bozdağ’a “Neden buraya geldiniz?​” diyerek itmek istediği görüldü. Bu sırada Bozdağ’ın korumaları Hüseyin Satı’ya müdahale ederek yere yatırdı. Elleri kelepçelenen Satı platformun bulunduğu alandan uzaklaştırıldı. Daha sonra anmanın yapıldığı meydana çevik kuvvet polisi girdi. Satı’nın etrafı çevik kuvvet polisi tarafından sarıldı. Bu sırada kısa süreli bir arbede yaşanırken, anma etkinlikleri için ilçeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Umut Oran devreye girdi. CHP’li Genel Başkan Yardımcılarının emniyet görevlileriyle konuşmasının ardından, Satı’nın kelepçeleri çıkarıldı. Daha sonra da Hüseyin Satı çevik kuvvet polisi eşliğinde karakola götürüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da bu kişiyle birlikte karakola gittiği öğrenildi.

POLİS ABLUKASI

Olayın yaşandığı sırada kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ise, yaptığı kısa konuşmaya “İncinsen de incitme” diyerek başladı. Konuşmasının ardından protokol sırasında, Bozdağ’ın yanında oturan Kılıçdaroğlu, Bozdağ’a “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun “Bu davranış kabul edilemez, doğru değildir” dediği ifade edildi. Programın sona ermesinin ardından Bozdağ çevik kuvvet polisi eşliğinde alandan ayrıldı.

Öte yandan meydanda bir vatandaşın Bozdağ’a yönelik açtığı pankarta da müdahale edildi.
İlçedeki polis ablukası da dikkat çekti. İlçede güvenlik güçlerinin yanı sıra TOMA’nın da olduğu görüldü. Vatandaşlar meydana ise arama noktalarından geçirtilerek alındı.

KİMLER KATILDI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Partisinin genel başkan yardımcıları, bazı milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet eşlik etti.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de etkinliklere katıldı. Anma etkinliğinde, Hacıbektaş Kadınlar Korosu programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi’nin gösterisi ile şiir ve öykü yarışlarının ödül törenleri yer aldı.


BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

TÖRENİN ardından Hacıbektaş Kaymakamlığına geçen Bozdağ, çıkışta kendisine yönelik saldırıyı değerlendirdi. Olayın Hacıbektaşlılar ve Hacıbektaş felsefesine gönül verenlerle alakası olmadığını düşündüğünü belirten Bozdağ şunları söyledi: “Hükümet olarak Türkiye’nin manevi mimarlarının tanıtılması ve öğrenilmesi için her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Bu etkinliklere katıldık ve bu güzel havayı canlarla beraber paylaştık. Konuşmadan sonra maalesef Hacıbektaş Veli ile alakası olmayan, onun öğretisi ve fikirleriyle ilgisi bulunmadığını düşündüğüm bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap oldum. Bu olayın Alevi kardeşlerimizle ilgisi yok. Zaten oradaki tüm dostlarımız rahatsızlığını ilettiler. Bu güzel ortamı provoke etmeye çalışan birilerinin olduğunu düşünüyorum. Ama Hacıbektaş Veli dostları bu provokasyona prim vermedi.” (NEVŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

TSK’den kaçakçı açıklaması

SONRAKİ HABER

CHP Irak heyetini azalttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...