08 Ağustos 2013 18:03

Evlatlarımız eksik!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayramda da zehir zemberek açıklamalarına devam etti. Gezi Parkı direnişinde yaşananlarla ilgili konuşan Erdoğan, bunların hiçbirisinin özgürlük arayışı olmadığını iddia ederek “Neyiniz eksik; A’dan Z’ye, şu 10 yıl içinde temel hak ve özgürlükler noktasında cumhuriyet tarihi bo

Evlatlarımız eksik!
Paylaş
Tamer Arda Erşin / Ercan Karakay / Metin Akarsu

ANNEM İSMAİL’İN TOPRAĞINI ÖPTÜ

Eskişehir’de 1’i polis 4 kişinin sopalı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. İlk defa aile olarak İsmail olmadan bayram kutladıklarını dile getiren Gürkan Korkmaz, “Evde bayram havası yoktu. Sabah annemin-babamın bayramını kutlayamadım. Hep beraber kardeşimin mezarına gittik. Bugüne kadar bayramlarda İsmail annemin elini öperdi, bugün annem İsmail’in toprağını öptü” diyerek nasıl bir bayram geçirdiklerini anlattı.

ÇOK ACI

Başbakan’ın açıklamalarının çok acı verici olduğunu söyleyen Gürkan Korkmaz, “5 canı kaybettik hâlâ bu şekilde açıklamalar yapılıyor. Kardeşimin ölümünde polisin talimat verdiği ortaya çıktı. Ama Vali, ‘Türk polisi yapmaz’ demişti. Emniyet hâlâ bir açıklama yapmadı. Tüm bunlar çok acı ve üzüntü verici” diye konuştu. Kardeşinin ölümünün ardından sağduyulu davrandıklarını, kimseyi suçlamadıklarını hatırlatan Gürkan Korkmaz, yetkililerin açıklamalarının niyetlerini ortaya koyduğunu dile getirdi.

NEYİMİZ TAM Kİ?

Gezi Tutukluları Aileleri Dayanışma Platformu üyesi aileler de Başbakan’ın söylemlerine tepkili. Oğlu Hasan Tunç cezaevinde olan Leyla Tunç, Başbakan’a “neyimiz tam ki” diye sordu. Demokrasilerde çocukların ailelerin yanında olacağını dile getiren Tunç, “Başbakan Ali İsmail’in, Ethem’in annelerine çocuğunu geri verebilecek mi? Benim çocuğum bu bayram benim elimi öpemiyor. Ben çocuğuma sarılamıyorum” diyerek bütün hayatlarına karışan Başbakan’a çocuklarının serbest bırakılması için seslendi.
İzmir’de tutuklanan Esra Ayyıldız’ın babası Bayram Ayyıldız ise Başbakan’ın yasakçı zihniyetinin ülkeyi bu hale getirdiğini belirtti. Kızının düşünceleri için tutuklandığını ifade eden Baba Ayyıldız, kendisinin de kızının arkasında olduğunu belirtti. “Başbakan ikinci bir Gezi istemiyorsa eli palalıları, 5 gencin katillerini bulması gerekir” diyen Ayyıldız, tutuklanan çocuklarının derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Faili meçhuller’ AKP’nin umurunda bile değil!

SONRAKİ HABER

THY pilotları Beyrut’ta kaçırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...