08 Ağustos 2013 15:49

Felçli tutuklu 23 saat ring aracında tutuldu!

Antep H Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan ve beynindeki tümör nedeniyle felç geçiren Ramazan Özalp isimli tutuklu, İstanbul Adli Tıp Kurumuna ring aracında 23 saat süren yolculuk ile sevk edildiği öğrenildi.Türkiye ve bölge cezaevlerindeki hasta tutuklıların yaşadıkları hak ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleni

Felçli tutuklu 23 saat ring aracında tutuldu!
Paylaş

Antep H Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan ve beynindeki tümör nedeniyle felç geçiren Ramazan Özalp isimli tutuklu, İstanbul Adli Tıp Kurumuna ring aracında 23 saat süren yolculuk ile sevk edildiği öğrenildi.

Türkiye ve bölge cezaevlerindeki hasta tutuklıların yaşadıkları hak ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Hasta tutukluların tedavileri cezaevi koşullarında yapılamazken, hastane ve Adli Tıp Kurumuna götürülen tutuklular ise ring araçlarında uzun süren bekleyişleri nedeniyle daha fazla hastalanıyor. 1993 yılından beri cezaevinde Ramazan Özalp, beyninde tümör bulunduğu için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. 20 yıldır cezaevinde olan Özalp, ağır hastalığı nedeniyle birkaç kez Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiş buna rağmen aleyhine kararlar verilerek cezaevinde tutulmaya devam edilmişti.

Son olarak geçen hafta kaldığı Antep H Tipi Kapalı Cezaevinden İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilen Özalp’in, 23 saatte ring aracıyla İstanbul’a getirildiği öğrenildi. Metris T Tipi Cezaevinden tahliye edilen hasta tutuklu Murşit Aslan, Özalp’in ring aracıyla 23 saat süren yolu geldiğini belirterek, “Arkadaşım Özalp’in durumu kötüydü. Hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek, İstanbul’a gönderildi. Ama tutukluyu tedavi ya da tahliye etmek için rapor verecekler diye aslında bu yollarla tutukluya daha fazla işkence ediyorlar. Hastaneye gitmek tutuklular için birer işkence haline geliyor” dedi. Adli Tıp Kurumunun göstermelik bir kurum olduğunu dile getiren Aslan, “Hastalara rapor verecekler diye yapmadıkları eziyet yok. Biz böyle bir eziyeti de böyle bir raporu da kabul etmiyoruz. Artık tutukluların gözle görünür hastalıklarının birileri tarafından tastiklenmesini istemiyoruz. Bir an önce tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyorum” dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dündar 1 ay BirGün’de yazacak

SONRAKİ HABER

Aira’dan Flores Geceleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...