08 Ağustos 2013 16:26

Gülsuyu'nda çeteler halka silahlarla saldırdı

İstanbul Gülsuyu Mahallesi’nde halka dönük silahlı saldırı gerçekleştiren çetelere karşı düzenlenen yürüyüşe önce çeteler saldırdı sonra da polis.Gülsuyu Mahallesi’nde çetelerin dün sabah saatlerinde iki SGD üyesini vurması ve öğle saatlerinde de ESP İlçe Örg&u

Gülsuyu'nda çeteler halka silahlarla saldırdı
Paylaş

Gülsuyu Mahallesi’nde çetelerin dün sabah saatlerinde iki SGD üyesini vurması ve öğle saatlerinde de ESP İlçe Örgütünü tarayarak 3 kişiyi yaralaması üzerine yüzlerce yurttaş yürüyüş gerçekleştirdi.

ESP, BDP, EMEP, Partizan, Halk Cephesi, KÖZ ve ÖDP’nin çağrısıyla Heykel Meydanı’nda toplanan yurttaşlar, Esenkent Karakolu’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, “Çetelerden hesap soracağız” yazılı pankart açılırken, sık sık “Çetelere geçit vermeyeceğiz”, “Çeteler vuruyor devlet koruyor”, “İş birlikçi polis hesap verecek” sloganları atıldı. Esenkent Polis Karakolu önüne polis tarafından kurulan barikat kitle tarafından, “Halka değil çetelere barikat” sloganıyla protesto edilirken, kadınlar da polise “Bizim çocuklarımız vurulurken çeteler mahallede cirit atarken neredeydiniz” şeklinde tepki gösterdi. Ardından burada kitle adına açıklama yapan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok, yaşanan gelişmeleri hatırlattı. Ok, polislere “Söz konusu devrimciler olunca helikopterlerle, özel harekatçılarla şafak baskınları yapıyorsunuz. Neden hala mahallemizde cirit atan çetelere baskınlar yapmıyorsunuz?​” diye seslendi.

‘ÇETELER POLİSLE AÇIKÇA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEDİR’

Ardından ortak açıklamayı okuyan SGDF MYK üyesi İnan Söker ise Gülsuyu Mahallesi’nin yoksul emekçiler ile devrimciler tarafından bedel verilerek kurulduğunu söyledi. Devletin yıllardır baskı, gözaltı, tutuklama ve çeteler eliyle bu mahalleyi teslim almaya çalıştığını ifade eden Söker, çetelerin esnaftan haraç topladığını, gençleri zorla uyuşturucu bağımlısı yapmaya çalıştığını dile getirdi. Mahallede onlarca MOBESE olmasına rağmen saldırganların hala gözaltına alınmadığına dikkat çeken Söker, “Tüm bunlar bize gösteriyor ki çeteler polis ile açıkça iş birliği içindedir” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Heykel Meydanı’ndan ESP binasına doğru yürüyüşe geçildi. Sloganlarla yürüyüş devam ederken, Heykel Meydanı yakınlarında kitlenin yanına yaklaşan iki araçtan ateş edilmeye başlandı. Çeteler, onlarca el ateş ederken, yere yatanlara da kurşun sıktı. Saldırıda en az 5 kişi yaralanırken, DİHA Muhabiri Öykü Dilara Keskin ile adı öğrenilemeyen Partizan dergisi muhabiri de haber takibi sırasında sıkılan kurşunların hedefi oldu. Ayrıca yürüyenlerden Abdullah Atasoy, Birgül Yükselir, Alman uyruklu Sven Kouler de yaralandı.

İKİNCİ SALDIRI POLİSTEN

Saldırının ardından mahalle sakinleri tekrar Heykel Meydanı’nda toplanmaya başladı. Bu sırada polislerin kitleye gaz bombaları ile müdahale etmesi üzerine ara sokaklara dağılan kitle ESP ilçe binası önünde tekrar bir araya geldi. Burada toplanan çok sayıda kişiye bu kez motosikletlerle yaklaşan çeteciler taciz ateşi açtı. Kitlenin ESP ilçe binası önündeki bekleyişi sabaha kadar sürdü.

Kitleye silahlara ile yapılan saldırının ardından 1 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Destanı böyle yazmışlar

SONRAKİ HABER

BEDAŞ işçilere bayramı zehir etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...