28 Temmuz 2013 21:24

Gezi Parkı'nda iftara polis engeli!

HDK'nin çağrısıyla Gezi Parkı'nda düzenlenmek istenen iftar, polisin Gezi Parkı'nı kapatmasıyla İstiklal Caddesi'nde gerçekleşti. Polis, iftar sonrası kitleye TOMA'larla saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.HDK milletvekillerinin de katılımıyla yapılmak istenen iftar öncesinde polis parkın içine kims

Gezi Parkı'nda iftara polis engeli!
Paylaş
Metin Akarsu

HDK milletvekillerinin de katılımıyla yapılmak istenen iftar öncesinde polis parkın içine kimseyi almadı, Gezi Parkı’nda bulunanları ise dışarı çıkardı.

Metronun Taksim Meydanı'na çıkan bölümü de kapatıldı. Öte yandan Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitirenlerin anıt mezarları da kaldırıldı.

Polisin parka girişi engellemesi üzerine halk, parkın merdivenlerinde ve park çevresinde oturmaya başladı.

POLİS: BAŞKA PARK MI YOK?

Gezi Parkı'na girmek isteyenleri “Başka park mı yok” diyerek engelleyen polis Taksim Meydanı’na adeta yığınak yaptı ve meydanı boşaltmaya başladı. Bu sırada Taksim Dayanışma ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu ile SYKP üyesi Dilan Mehmetoğlu gözaltına alındı.

HDK milletvekilleri Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDK'liler belediyenin iftar alanı yakınında oturma eylemi yaparken, polis grubu çembere aldı ve basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

BELEDİYE İFTARINA İZİN VAR

Aynı dakikalarda polis çemberi altına alınan HDK'lilerin iftarına izin verilmezken, 10 metre ötede Belediye'nin iftarı başladı. HDK’liler daha sonra başka bir iftara katılmak üzere oturma eylemini sonlandırdı.

İstiklal Caddesi'nde sofra "Burada riya ve kin değil, barış ve kardeşlik var" diyen Levent Tüzel'in konuşmasıyla kuruldu. İhsan Eliaçık da iftara katıldı.

Sofrada Türkçe ve Kürtçe olarak "Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganları atıldı. Sofra dakikalar geçtikçe uzadı.

20.55'te TOMA'lar İstiklal Caddesi girişine doğru ilerledi. Polisin gözaltılara başladığı görüldü. En az 10 kişi gözaltına alındı. Saldırı sırasında basın mensuplarına da müdahale edildi. Polisin Kanal D Muhabirinin göğüs kafesine vurduğu görüldü. DİHA ve BirGün muhabirlerine de fiziki müdahalede bulunulurken diğer basın mensuplarının da görüntü alması engellenmeye çalışıldı.

(İstanbul/EVRENSEL)


Gazeteci Sami Gürel gözaltı fotoğraflarını Twitter hesabından yayınladı:

Öte yandan Gezi Parkı direnişi sırasında öldürülenlerin anıt mezarlarının da kaldırıldığı görüldü.

(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘İşveren iyi niyetli, baskı uygulamıyor’

SONRAKİ HABER

Grev aile olmayı öğretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...