17 Temmuz 2013 11:34

'Yeryüzü sofrası' şiddetli yağmura rağmen kuruldu

Antikapitalist Müslümanlar ve Devrimci Müslümanlar tarafından Ramazan ayında her akşam farklı bir yerde iftar için kurulan "Yeryüzü Sofrası", bu kez Üsküdar İskelesi'nin önünde kuruldu. Antikapitalist Müslümanlar ve Devrimci Müslümanlar tarafından Ramazan ayında her akşam farklı bir yerde i

'Yeryüzü sofrası' şiddetli yağmura rağmen kuruldu
Paylaş

Antikapitalist Müslümanlar ve Devrimci Müslümanlar tarafından Ramazan ayında her akşam farklı bir yerde iftar için kurulan "Yeryüzü Sofrası", bu kez Üsküdar İskelesi'nin önünde kuruldu. İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmura rağmen yüzlerce kişi iskele önünde biraraya geldi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açan yurttaşlar, yağan yağmurdan ıslanmamak için yanlarında getirdikleri poşetlerle önlem aldı. Çok sayıda kişinin katıldığı iftar, yapılan söyleşi ile sonlandırıldı.

Öte yandan, Ramazan'ın ilk gününden bu yana İstanbul'un çeşitli ilçelerinde iftar çadırları kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Üsküdar'da kurduğu iftar çadırına gelen yurttaşların, ezan okunmasına rağmen yemek sırasında beklemeye devam ettikleri görüldü.  (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bu da ‘HES sürgünü’

SONRAKİ HABER

Denizli'de evleri su bastı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...