16 Temmuz 2013 17:10

Savcının itirazı reddedildi

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Nazmi Okumuş ve İsa Dalgıç, geçtiğimiz Perşembe günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 12 Taksim Dayanışması üyesinin, serbest bırakılma kararına itirazda bulundu. Savcının itirazı reddedildi.ŞAŞIRTICI DEĞİL, AMA HUKUKİ DE DEĞİLKonuyla ilgili gazetemize konuşan davanın

Savcının itirazı reddedildi
Paylaş

ŞAŞIRTICI DEĞİL, AMA HUKUKİ DE DEĞİL

Konuyla ilgili gazetemize konuşan davanın avukatlarından Yıldız İmrek, itirazın bekledikleri bir durum olduğunu ifade etti. “Bu savcılar bu türden davalarda eğer serbest kalma olduysa hep itiraz etti” diyen İmrek, savcıların hukuki dayanaklarının olmadığını, hükümetin ve emniyetin sözlerine göre hareket ettiğini söyledi. İmrek, “Tutuklanmasını isteyenler arasında, Tabip Odası, TMMOB ve siyasi parti yöneticileri var. Bunlar hedefte. Ortada tutuklamayı gerektirecek hiçbir durum yok. Bu talep bizim için şaşırtıcı değil, ama hukuki de değil” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 8 Temmuz’da Gezi Parkı’nı açmış ve iki buçuk saat sonra da kapatmıştı. Ardından polis parka girmek isteyenlere saldırmıştı. Bu sırada, 50 kişi gözaltına alınmıştı. Üç gün süren gözaltının ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilmişlerdi. Burada 38 kişi serbest bırakılırken, 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilmişti. Mahkeme bu 12 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Serbest bırakılmalarına itiraz edilen 12 kişinin isimleri şöyle: İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDK MYK üyesi Ender İmrek, TKP İstanbul İl Başkanı Kamil Tekerek,  Sabri Orcan, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, Aral Demircan, Mimarlar Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, Haluk Ağabeyoglu, Arda Mustafa Aytaç ve Erdem Ateş. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de belediye işçilerinin eylemleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Yunanistanlı emekçiler iş ve ekmek için grevde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...