11 Temmuz 2013 08:12

Akademisyenlerden tutuklu öğrencilere ‘Gezi’ desteği

İzmirli akademisyenler yayınladıkları bildiri ile Gezi eylemlerine katıldıkları için tutuklanan öğrencilerinin suçlarınaortak olduklarını ilan ettiler.İzmir’deki farklı üniversitelerde görev yapan 129 akademisyen Gezi sürecinde başlatılan cadı avını protesto etmek, başta İzmir’de olmak üzere tüm ülkede tutukla

Akademisyenlerden tutuklu öğrencilere ‘Gezi’ desteği
Paylaş

İzmirli akademisyenler yayınladıkları bildiri ile Gezi eylemlerine katıldıkları için tutuklanan öğrencilerinin suçlarınaortak olduklarını ilan ettiler.

İzmir’deki farklı üniversitelerde görev yapan 129 akademisyen Gezi sürecinde başlatılan cadı avını protesto etmek, başta İzmir’de olmak üzere tüm ülkede tutuklanan öğrencilere ve diğer direnişçilere destek olmak amacıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada tüm tutuklularının serbest bırakılması istendi.

MC CARTHY AMERİKA’SI

Dokuz Eylül, Ege, İYTE, Yaşar, İzmir ve İzmir Ekonomi üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin yayınladıkları bildiri de EthemSarısülük’ün vuran polisi serbest bırakan ve yüzden fazla gezi eylemcisini tutuklayan yargının hedefinde halk olduğu belirtilerek  “Son günlerde ülkemiz McCarthy Amerika’sını hatırlatan bir “Cadı Avı” yaşıyor. Milyonlarca insanla birlikte sokaklara çıkan ve direnenlerin bir kısmı yasadışı ilan edilerek halkın omuz omuza sürdürdüğü direniş parçalanmak isteniyor. Biz tutuklananların birlikte direnen arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, öğrencilerimiz olduğunu biliyor ve devletin onları terörist olarak gösterme oyununu reddediyoruz. Biliyoruz ki bu gün sokaklarda sürdürülen direniş bizlerin üniversite mücadelesinin bir parçasıdır. Kentsel dönüşümden, özgürlüklere, kadınların bedeninden insanların özel yaşamına kadar her alanı kapsayan baskıcı sistem üniversitelerimizi de şekillendiriyor. Bu nedenle direniş nedeniyle- gözaltına alınanların ve tutuklananların ‘suçuna’ ortak olduğumuzu ilan ediyoruz” denildi.

Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube’nin de imzacısı olduğu açıklamayı imzalayanlar arasında Cem Terzi, İzge Günal,  Nilgün Toker, Ertan Yılmaz, Ayşen Uysal, semih Çelenk, Yeşim Edis Şahin,  Zafer Yörük, Hilmi Maktav, Zerrin Kurtoğlu, Nuray Yılmaz, Nihat Koçyiğit, Melek Göregenli, Cengiz Çelikoğlu ve Emel Göksu gibi akademisyenler bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bynum Cavs’le anlaştı

SONRAKİ HABER

Özel Harekât Polisi Ayhan Çarkın: Kendimde değildim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...