10 Temmuz 2013 15:07

Ali İsmail'in babası: Yapanların yanına kalmasın

Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polisten kaçarken eli sopalı bir grup tarafından saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti. 2 Haziranda Eskişehir’de yapılan eylemde sopalı saldırganların saldırısı sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz,  tedavi için başvurduğu ilk hastanede taburcu edilirken ardından git

Ali İsmail'in babası: Yapanların yanına kalmasın
Paylaş
Vural Nasuhbeyoğlu

Bir ayı aşkın süredir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altında tutulan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz bugün yaşam mücadelesini kaybetti. Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle birlikte Gezi eylemleri sırasında ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

‘OĞLUM ZALİMLERİN KURBANI OLDU’

35 gündür hayat mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz için Eskişehir halkı da ‘Diren Ali’ eylemleri yapıyordu. 35 gündür hastane önünde Ali İsmail’in yaşama dönmesi için umutla bekleyen Korkmaz ailesi ölüm haberiyle birlikte yıkıldı. Bir an olsun hastane önünden ayrılmayan baba Şahap Korkmaz, gazetemize konuştu. Çocuğunun zalimler tarafından öldürüldüğünü ifade eden baba Şahap Korkmaz, “Oğlumuz Ali çok direndi ama zalimlerin kurbanı oldu. Ali’nin bu yaşta hayata veda etmesi haksızlıktır” dedi. Oğlunun ölümünde polislerin caniliği hastanelerin ise büyük ihmalleri olduğunu belirten baba Korkmaz “Hastanenin büyük bir ihmali var. Oğlum hastaneye ilk geldiğinde müdahale edilseydi, karakola gönderilmeseydi bu durumda olmazdı, oğlum yaşardı. İçimiz yanıyor bu yapılanlar onların yanına kâr kalmasın” dedi.

İKİ AYRI SORUŞTURMA VAR

Korkmaz ailesinin Avukatı Heval Yıldız Karasu, otopsi raporunda ölümün; kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlar sonucu ortaya çıkmıştır ifadelerinin yer aldığını söyledi. Av. Karasu, Ali İsmail’in ölümüyle ilgili sürdürülen iki ayrı soruşturmada ihmali olan doktorlar ve kamera görüntülerindeki kesintiler nedeniyle bu konuda görev alan polislerin ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Ali İsmail Korkmaz’ın naaşı yarın memleketi Antakya’da toprağa verilecek. Eskişehir’de ise akademisyenler Ali için yarın yürüyüş yapacak. (İstanbul/EVRENSEL)


ALİ İSMAİL'İN NAAŞI BİNLERİN OMZUNDA HATAY'A UĞURLANDI

ALİ İSMAİL KORKMAZ İÇİN ANTAKYA'DA DÜZENLENEN EYLEME POLİS SALDIRDI (FOTOĞRAF: SENDİKA.ORG)


BDP'DEN KORKMAZ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

BDP eş genel başkanları Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş, Eskişehir'de Gezi Parkı protestosunda polis müdahalesi ardından kimliği belirsiz kişilerce dövülerek ağır yaralanan ve ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diledi. BDP eş genel başkanları Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş, 2 Haziran'da Eskişehir'de Gezi Parkı protestolarına yapılan polis müdahalesi ardından kimliği belirsiz kişilerce dövülerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bugün yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diledi. Eş başkanlar tarafından yayınlanan mesajda, "Eskişehir'de polis şiddetinden kaçarken sivil faşist çetelerce dövülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede maalesef ki bugün yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Ali İsmail Korkmaz'ın devlet destekli katillerinin bir an önce bulunması ve yargıya teslim edilmesini talep ediyoruz. Hükümetin bu ölümler karşısındaki tepkisizliğini ve katilleri cesaretlendiren tutumunu kınıyoruz" denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KCK'de eş başkanlık dönemi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığına Öcalan başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...