05 Temmuz 2013 14:22

Medeni Yıldırım vurulduğu yerde anıldı

Lice’nin Kayacık köyünde 28 Haziranda halkın üzerine askerler tarafından ateş açılması olay yerine yapılan yürüyüşle protesto edildi. Olayda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ın anıldığı eylemde sorumluların yargılanması talep edildi.BİNLER YÜRÜDÜBDP Diyarbakır il örgütünün &cced

Medeni Yıldırım vurulduğu yerde anıldı
Paylaş

BİNLER YÜRÜDÜ

BDP Diyarbakır il örgütünün çağrısıyla binlerce kişi Lice’nin Kayacık köyünde bir araya geldi. 28 Haziranda karakol yapımını protesto eden halkın üzerine ateş açılan karakola yürüyen binler olayın aydınlatılmasını istedi.

Sık sık  ‘Lice halkı yalnız değildir’, Bijî serok Apo’, ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganlarının atıldığı eylemde , ‘Hepimiz kardeşiz diyorsun ama kardeşini öldürdün Başbakan’, ‘Şehid Medeni Yıldırım’a sıkılan kurşun tüm Kürt halkına sıkılmıştır, failleri bulunsun hesabı sorulsun yoksa Kürt halkı bunun hesabını sorar” yazılı pankartlar taşındı.

Kayacık köyünün girişinden karakolun önüne doğru yürüyen kitle Medeni Yıldırım’ın vurulduğu yerde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu arada karakolun etrafı jandarma tarafından demir bariyerlerle kapatılırken çok sayıda zırhlı aracında karakol önünde bekletildiği görüldü.

‘FAİLLER AÇIĞA ÇIKARTILSIN’

Burada ilk olrak konuşan BDP Diyarbakır İl Eş başkanı Zübeyde Zümrüt, çözüm sürecinde yapılan karakollara dikkat çekerek, “Halkın demokratik taleplerini dile getirmesine halen izin verilmiyor. Kayacık’ta var olan karakolun kalekola dönüştürülmesini protesto ederken Medeni yoldaşı şehit verdik. Bu saldırı kabul edilemez. Bu inşaat durdurulmalıdır” dedi.

Medeni Yıldırım’ı saygıyla andıklarını ifade eden Aydoğan, “Bu saldırı emrini veren komutanın açığa alınması gerekir. Adil bir soruşturma ancak böyle yapılabilir. Böyle olmazsa tıpkı diğer dosyalar gibi tozlu raflarda kalacağını düşünüyoruz. Ama bu katliam asla ve asla diğerleri gibi olmayacak. Bizler failler açığa çıkartılana kadar takipçisi olacağız” dedi.

‘MEDENİ YILDIRIM MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR’

Aydoğan’ın ardından “Şehid Kendal Halk İnisiyatifi” adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada devletin savaşa yatırım yaptığı ifade edilerek, "Barış süreci ve hamlesinin ilk şehidi olan Medeni yoldaşımız devletin kirli politikalarına karşı Zilan yoldaşın fedai ruhuyla hareket etmiş ve ölümsüzler kervanına katılmıştır. Medeni yoldaşımız ve ailesi şahsında tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, anısını mücadelemizde yaşatma sözünü veriyoruz. Demokratik kurtuluş hamlesi çerçevesinde hesabını soracağız. Ayrıca halkımız demokratik kurtuluş hamlesinde örgütlülüğünü artırmalı. Savaş yapılarına ve soykırım operasyonlarına karşı durmalıdır. Türk devletin halkımıza karşı geliştirdiği kirli politikalarına karşı duyarlı olmalı ve yalan haberlerine itibar edilmemelidir” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yatçıya kazan kepçe köylüye çay kaşığı

SONRAKİ HABER

Kaz Dağlarında mavi bir ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...