28 Haziran 2013 11:27

Gezi’de tutuklu sayısı 100 oldu

GEZİ direnişine katıldıkları gerekçesiyle tutuklananların sayısı 100 oldu. Son olarak Ankara’da 13, Adana’da 6 Kocaeli’de ise 2 kişi tutuklandı.Ankara’da Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 19 kişiden 13’ü tutuklandı. Dün sabaha kadar süren duruşmanın ardından 5 kişi de adli kontrol altında serbest bırakıldı

Gezi’de tutuklu sayısı 100 oldu
Paylaş

GEZİ direnişine katıldıkları gerekçesiyle tutuklananların sayısı 100 oldu. Son olarak Ankara’da 13, Adana’da 6 Kocaeli’de ise 2 kişi tutuklandı.
Ankara’da Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 19 kişiden 13’ü tutuklandı. Dün sabaha kadar süren duruşmanın ardından 5 kişi de adli kontrol altında serbest bırakıldı. Daha önceki tutuklamalarla birlikte Gezi eylemleri nedeniyle Ankara’da tutuklu sayısı 36’ya çıktı.
Gezi eylemlerine destek verdikleri için haklarında “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla başlatılan soruşturmada yargılanan 19 kişiye, Ethem Sarısülük’ü öldüren polis kastedilerek, “İnsan öldürmeye tam teşebbüs ve yaralama” suçlaması da yöneltildi.
Avukatların “Ankara’daki eylemlerde hayatını kaybeden kamu görevlisi bulunmadığı halde müvekkillerimize neden bu suçlama yapılıyor” sorusuna savcının yanıtı “Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde, polislere yönelik linç girişimi nedeniyle bu suçlama yapılmaktadır” oldu.
Avukatların “Ethem Sarısülük’ü vuran şüpheli Polis Memuru A.Ş.’nin müşteki durumunda olup olmadığı sorusuna da aynı savcı, “Olabilir” yanıtını verdi.
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlere aileleri, yakınları başta olmak üzere yüzlerce kişiden destek geldi. Güvenpark’ta yapılan foruma katılanlar da “Çapulcular içeride, isyan her yerde” sloganlarıyla adliyeye yürüdü. Mamak halkı ise “Gözaltılar serbest bırakılsın” yazılı pankartla adliyeye geldi. Adliye önündeki V For Vendetta filminin gösterimiyle devam eden bekleyiş sabaha kadar sürdü. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de 13 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...