27 Haziran 2013 13:51

AKP’li Gördes Belediye Başkanı ‘Cehennem Kazanı’nı böyle karşıladı

Manisa’nın Gördes ilçesinde Zorlu Grubu’na bağlı META şirketince işletilen nikel madeninde kullanılmak üzere bölgeye götürülen 738 tonluk dev ayrıştırma kazanı (otoklav), AKP’li Gördes Belediye Başkanının da katıldığı törenle karşılandı.Gördes’e bağlı Fundacık köyünde düzenlene

AKP’li Gördes Belediye Başkanı ‘Cehennem Kazanı’nı böyle karşıladı
Paylaş
Yusuf Yavuz

Gördes’e bağlı Fundacık köyünde düzenlenen karşılama törenine, AKP’li Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol, Meta İcra Kurulu Üyesi Mustafa Kerpiçci, Meta Madencilik AŞ Gördes İşletme Müdürü Hüseyin Aydil, tesis çalışanları ile civar köylerden davet edilen köylüler katıldı. Karşılama törenine katılanlara, verilen yemeğin ardından bir de koç kurban edildi. Karşılama töreninde Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol, Meta İcra Kurulu Üyesi Mustafa Kerpiçci’ye de çiçek verdi.

‘CEHENNEM KAZANI DEĞİL, BEREKET KAZANI’

Törende konuşan Meta İcra Kurulu Üyesi Mustafa Kerpiçci ise maden yatırımıyla bölgenin geri kalmışlık zincirinden kurtulacağını öne sürerek, “Bu kazanı bir cehennem kazanı değil, bir bereket kazanı olarak değerlendiriyorum” dedi.
Telefonla ulaştığımız Gördes’e bağlı Kalemoğlu Köyü Muhtarı Bayram Sevim, kazanın karşılanması için META şirketi yetkililerinden bir davet aldığını ve bunun üzerine bir kaç köylüyle birlikte karşılama törenine katıldığını belirterek, “Madene karşı olanlar zehirli atıkların zarar vereceğini, maden şirketi ise zararlı olmadığını söylüyor. Ben çalışma başlamadan bunun anlaşılamayacağını düşünüyorum. Burada buna karşı çıkan bir iki zengin kişi var. Bunların tuzu kuru. Garibanların da aklını çeliyorlar. Oysa köydeki işsiz gençlere iş verilse daha iyi değil mi?​” görüşünü savundu.

‘BEREKETİ KENDİLERİNE’  

GÖRDES Çevre Kültür ve Tarih Derneği (GÖRÇEV) Başkanı Süleyman Güven, maden şirketi yetkilisinin “bereket kazanı” benzetmesine tepki göstererek, bunun bereketle ne ilgisi var. Şirketin hazırlattığı ÇED raporunda yöredeki suların, tarlaların ve doğal yaşamın çalışmalardan olumsuz etkileneceğine dair vurgular varken yöre halkını silip yalnızca kendileri için bereket kazanı olacaksa buna bir diyeceğimiz yok” şeklinde konuştu.

EGEÇEP’ten Gazeteci Özer Akdemir karşılama törenine tepki göstererek, “Bu kendi celladını karşılama törenidir” dedi. Akdemir, “Olası zararları bilimsel olarak da ortaya konulan nikel madeni hayrına yemek verilmesini de anlayabilmiş değilim. İnsanlar ölünce de yemek verilir biliyorsunuz. Burada biraz öne çekmişler” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medyadan kan donduran dezenformasyon

SONRAKİ HABER

OSTİM işçileri çözüm için bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...