20 Haziran 2013 11:36

Kocaeli'de gözaltılar protesto edildi

Kocaeli dün sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarla uyandı. Derince’nin Esentepe ve Çınarlı Mahallelerinde yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı, sayısız eve girip aramalar yapıldı. Gözaltıların gerekçesi olarak Derince’de pazar günü yaşanan provokasyon gerekçe gösterildi. Gözaltına alınanla

Kocaeli'de gözaltılar protesto edildi
Paylaş

Kocaeli dün sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarla uyandı. Derince’nin Esentepe ve Çınarlı Mahallelerinde yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı, sayısız eve girip aramalar yapıldı. Gözaltıların gerekçesi olarak Derince’de pazar günü yaşanan provokasyon gerekçe gösterildi. Gözaltına alınanlar arasında Dev Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi Selçuk Öztürk de var.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde pazar günü, Taksim’deki polis saldırılarını protesto etmek isteyenlere, bir grup taşlar ve sandalyelerle saldırmıştı. Derince’de Çenedağ Mahallesi ile Çınarlı Mahallesi halkı buluşarak yürüyüş yapmak istemiş, ancak 250 mahalleliye, Çınarlı’da caminin altındaki çay bahçesinde toplanan 15-20 kişilik bir grup taş ve sandalyelerle saldırmıştı. Olay kamuoyuna camiye saldırı olarak yansıtılmak istenmiş, mahalleliler ise açık bir provokasyon olduğunu açıklamıştı.

İnsan Hakları Parkı’nda buluşan HDK bileşenleri adına basın açıklamasını yapan Ayşegül Sağlam, Kocaeli’nin Derince ilçesinde “cadı avı” kapsamında göz altıların yapılmaya başlandığını belirtirken “Ortada bir savaş yok, tamamen demokratik hak talepleri var” dedi. Yapılan gözaltıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

HDK’nin açıklamasının ardından Belediye İşhanı önünde toplanarak göz altıları protesto eden Kocaeli Halkevleri ise Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın halka “Hesap soracağız!” diye tehditler savurduğunu belirterek, “On binlerin sel olup aktığı Kocaeli sokaklarından hâlâ ders alamayan yerel iktidar, kılıf uydurarak eylemcileri gözaltına almayı bırakmalıdır” denildi.

Ayrıca Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan saldırıların birçok ilde toplumsal muhalefeti bir araya getirmesi takdirle izlenirken Kocaeli’de yaşanan gözaltılara karşı yapılan açıklamalarda kurumların bir araya gelememesi de dikkat çekti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS: Gazetecilere özgürlük

SONRAKİ HABER

Cadı avı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...