20 Haziran 2013 05:59

Çarşı’ya 2 tutuklama; binlerce destek!

Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Çarşı üyelerinden ikisi tutuklandı. Sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ile Güray Sözmen  50'şer bin TL kefalet, yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol kaydıyla tutuksuz ya

Çarşı’ya 2 tutuklama; binlerce destek!
Paylaş

Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Çarşı üyelerinden ikisi tutuklandı. Sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ile Güray Sözmen  50'şer bin TL kefalet, yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Halil İbrahim Erol ile İbrahim Halilullah Turan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş Çarşı grubuna yönelik baskılar 2 tutuklamayla sonuçlanırken, ‘Gezi direnişi’nin yarattığı dayanışma ruhu da eylemlerle sürüyor. İzmir’de Göztepe taraftarları Göztepe İskele’den Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Çarşı’ya destek için yapılan yürüyüş tam 3 saat sürerken sloganlarda hükümete öfke de öne çıktı.

Göztepe Yalı grubunun çağrısıyla toplanan yüzlerce taraftarın yürüyüşü Gündoğdu Marşı ile başladı. Gezi direnişinde Çarşı’nın yaygınlaştırdığı “Sık bakalım” tezahüratı da dillerdeydi. “Titre Tayyip Göztepe geliyor” sloganlarıyla yürüyen taraftarlara İzmirlilerin desteği de yoğun oldu. Yürüyüşte halkın sokaklara döküldüğü bir diğer ülke olan Brezilya’daki eylemlere de Brezilya bayrakları taşınarak destek verildi.

10 kilometrelik yürüyüş sırasında müdahaleler sırasında gözaltı merkezi olarak kullanılan Kantar Karakolu’nun önünden geçilirken sivil polislerin slogan atan taraftarları gözaltına almaya çalışması gerginliğe sebebiyet verdi.

Taraftarlar “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla gözaltıları engelledi.

Gündoğdu Meydanı’na ellerindeki meşaleleri yakarak giren kalabalığa, meydanda bekleyenler de dahil oldu. Yapılan konuşmalarda Çarşı’ya destek mesajı verildi. Açıklama Göztepe taraftarlarının ‘İsyan Marşı’ ile bitirildi.

İzmir’de daha önce Karşıyaka taraftarları da Çarşı için yürümüştü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Taammüden cinayet

SONRAKİ HABER

Brezilya'da eylemler kazanımlarla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...