17 Haziran 2013 12:13

Gezi’den Ortadoğu’ya yansıyanlar

POLİSİN pazar akşamı Taksim’e ve Gezi Parkı’na saldırması ve KESK başta olmak üzere sendikalar ve odalar tarafından alınan grev kararı Ortadoğu basınında yankı buldu.Ortadoğu’nun önemli gazetelerinden Al Kuds al Arabi, “Sendikaların kitlesel grev çağrıları eşliğinde Türkiye’de çatışmalar” başlığı ile

Gezi’den Ortadoğu’ya yansıyanlar
Paylaş

POLİSİN pazar akşamı Taksim’e ve Gezi Parkı’na saldırması ve KESK başta olmak üzere sendikalar ve odalar tarafından alınan grev kararı Ortadoğu basınında yankı buldu.
Ortadoğu’nun önemli gazetelerinden Al Kuds al Arabi, “Sendikaların kitlesel grev çağrıları eşliğinde Türkiye’de çatışmalar” başlığı ile Türkiye’deki gelişmeleri duyurdu.
Gazete, aktivistlerin sendikaların çağırdığı saatten önce, sabahtan toplandığını yazdı. Habere beş sendika ve odanın grev çağrısı yaptığı ve erken saatlerden itibaren protestocular ile polis arasında çatışmaların yaşandığı ifadeleri de yansıdı.
Lübnan’da yayınlanan Annahar gazetesi, Erdoğan’ın meydan okuduğunu yazdı. Ayrıca,
“Biz Selçuklu’nun torunlarıyız, Ortadoğu’yu tek bir bayrak altında topladık” cümlesini aktardı. Türkiye’deki grev çağrısına manşetten yer veren Annahar, son dönemdeki gelişmeleri, Erdoğan’ı destekleyenler ile istifasını isteyen muhalefet arasında güç dengesinin test edildiği gösteriler olarak yorumladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısa süre önce röportaj verdiği Şark al Awsat gazetesi gelişmeleri, “Türkiye’de genel grev bugün” başlığı ile duyurdu. Polisin Taksim Meydanını ve Gezi Parkını ele geçirmesinden  sonra gece tazyikli su ve gaz bombalarının kullanıldığını,  şiddetli çatışmaların yaşandığı yazdı.
Haberin devamında, sendikaların genel grev çağrısı yaptığı ifade edildi.
BBC Arapça ise fotoğraflarla Türkiye’de süren gösteriler adıyla bir albüm yayınladı.
Rusya al Yawm, “Erdoğan muhalifleri sabrını taşırmama konusunda uyardı” derken Middle East yaşanan gelişmeleri, “Polis şiddetini protesto etmek amacıyla sendikalar grevde” başlığıyla duyurdu.
Al Arabiye, “Ankara, grevin yasadışı olduğunu söyledi, polise eylem konusunda uyarıda bulundu” dedi.
Mısır’ın önemli internet sitelerinden Al Ahram online, yaşanan gelişmeleri, “Taksim’de iki gün; Türkiye’nin özgürlükleri için mücadele devam ediyor” başlığıyla duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya öfke her yerde

SONRAKİ HABER

Otomobil kanala düştü: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...