17 Haziran 2013 04:33

Ethem köyünde defnedildi

1 Haziranda Ankara-Kızılay’da İstanbul Taksim Gezi Parkı’na destek amacıyla düzenlenen protestoda polis tarafından kafasından vurulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ostim işçisi Ethem Sarısülük, memleketi Çorum’un Sungurlu ilçesi Beylice köyünde sloganlar ve marşlar eşliğin

Ethem köyünde defnedildi
Paylaş

Ankara’dan, Çorum’dan, Sungurlu ve Alaca’nın çevre köylerinden 5 bini aşkın kişi Ethem’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. “Ethem’in katili faşist diktatörlük”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” şeklinde sloganların atıldığı cenaze törenine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Alınteri, CHP, EMEP, ÖDP YSGP, HDP, TKP, Partizan ve SYKP katıldı.

Sarısülük'ün cenazesi, Ankara'daki törenlerin ardından ailesi ve yakınları tarafından Çankaya Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla konvoy eşliğinde doğum yeri olan Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyüne getirildi. Burada Hacı Bektaş Veli Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy dede, cenaze törenini Alevi-Bektaşi geleneklerine göre yürüttü. Daha sonra köylüler ve arkadaşları tarafından omuzlara alınan Ethem Sarısülük cenazesi, binlerce insanın sloganları eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Sık sık “Kahrolsun diktatörlük”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı mezarlıkta Ethem Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar, “Devletin faili olduğu olaylarda yargının ve polisin nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz. 1977 1 Mayıs katliamının hesabı sorulmadı, Maraş’ı, Gazi katliamlarını biliyoruz. Bugün de 3 yoldaşımız katledildi” dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Ha askeri diktatör, ha sivil diktatör'

SONRAKİ HABER

Emekçiler grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...