11 Haziran 2013 07:10

İzmir ve Adana’dan Taksim’e destek

Polisin bu sabah saatlerinde Taksim Meydanı'nda bulunanlara saldırısı Adana’da ve İzmir’de yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşlerle protesto edildi.7 Hazirandan bu yana Gündoğdu Meydanı’nda çadırlar kurarak yeni bir yaşam alanı ören direnişçiler, Taksim’de bu sabah polisin saldırması üzerine

İzmir ve Adana’dan Taksim’e destek
Paylaş

Polisin bu sabah saatlerinde Taksim Meydanı'nda bulunanlara saldırısı Adana’da ve İzmir’de yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşlerle protesto edildi.

7 Hazirandan bu yana Gündoğdu Meydanı’nda çadırlar kurarak yeni bir yaşam alanı ören direnişçiler, Taksim’de bu sabah polisin saldırması üzerine Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürüdü. “Diren Taksim, İzmir seninle” pankartını açan kitle, sık sık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Taksim’de düşene dövüşene bir selam”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atarak Sevinç Pastanesi önünde yolu trafiğe kapattı.

Halk yürüyüşçülere pencerelere çıkarak destek verdi. Grup, Taksim’deki olayları anlatan ve Taksim’e destek mesajlarını ileten bir basın açıklamasının ardından Gündoğdu Meydanı’na döndü.

Adana Direniyor İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamaya ise demokratik kitle örgütü temsilcileri ile Atatürk Parkını yaşam alanlarına çeviren gençler katıldı. ‘Taksim’e selam, direnişe devam, hükümet istifa, polis defol bu sokaklar bizim’ sloganları atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Serpil Arslan, AKP’nin halkı bölmek ve sindirmek için her yolu denediğini söyledi.

AKP’nin polisinin gaz bombası ve tazyikli su ile Taksim’de bulunanlara saldırdığını vurgulayan Arslan, İstanbul valisinin Taksim ve Gezi Parkı'na müdahale olmayacak mesajları yazarken polisin saldırdığını aktardı. Eylemlerde Adana Akkapı, Mersin, Hatay’da provokasyon girişimlerinin olduğuna dikkat çeken Arslan, bu oyunun tutmayacağını dile getirdi. Taksim’e dönük saldırıyı kınadıklarını ifade eden Arslan, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu 135 kişi adına kamu davası istedi

SONRAKİ HABER

Faili meçhul kazısında 3 ceset bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...