08 Haziran 2013 10:10

Sanatçıların öfkesi Kızılay’da patladı

Bir yılı aşkın süredir AKP Hükümetinin sanatı piyasalaştırma, sanatçıları da muhafaza altına alma politikalarına karşı Kültür Sanat-Sen’in çağrısıyla sanat örgütleri sokağa çıktı. İstanbul’un ardından Ankara’da da sokağa çıkan sanatçılar, Taksim’de başlayan ve ülke genelin

Sanatçıların öfkesi Kızılay’da patladı
Paylaş

Kültür Sanat-Sen’in çağrısıyla bir araya gelen sanat örgütleri ve sanatçılar Kolej Meydanı’nda toplanarak Kızılay’a yürüdü. İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Çorum, Elazığ, Bursa, Malatya ve birçok ilden gelen Devlet Tiyatroları sanatçıları Ankara’ya gelirken, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Devlet Çoksesli Korosu, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eyleme katıldı. “Sanat Kurumalarına Sahip Çık” tişörtleri giyerek AKP hükümeti ve politikalarına tepki gösteren sanatçılar, üzerinde “Susma”, “Sanata sahip çık” yazıları bulunan beyaz balonlar taşıdı. Sanatçılar yol boyunca “Sanattan değil cehaletten kork”, “Bu halk bu sanat satılık değil”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarını attı.

Eyleme Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB), Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS), Opera Solistleri Derneği (OPSOD), Sanat-Der gibi örgütler katıldı.

YASA TASLAĞI KABUL EDİLEMEZ

Usta Sanatçı Ayten Gökçer de eyleme katırken, yasa taslağının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gökçer, sanatı sanatçıların yönetmesi gerektiğine dikkat çekerken, Bakanlığın çok istiyorsa oluşturmayı planladığı Sanat Kuruluna en fazla iki temsilci gönderebileceğini dile getirdi. eylemde ayrıca Kültür Sanat-Sen Başkanı Yavuz Demirkaya, TOMEB Başkanı Erhan Gökgücü, CHP’li Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin, Emep Genel Başkanı Selma Gürkan birer konuşma yaptı. Birçok sanatçı da gönderdiği mesajlarla eyleme destek verdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bielsa dönemi bitti

SONRAKİ HABER

Ödüller Gezi Parkı direnişçilerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...