07 Haziran 2013 14:19

Tahrir'den Taksim'e dayanışma mesajı

DÜNYA sendikaları Türkiye’de süren eylemlere destek ve polis şiddetine kınama mesajları geliyor. Küresel Sendikalar Konseyi, (CGU) Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) başta olmak üzere uluslararası sendikalar hareket Taksim Gezi Parkı’na desteğini sundu.MISIR’DAN DESTEKDİSK taraf

Tahrir'den Taksim'e dayanışma mesajı
Paylaş

DÜNYA sendikaları Türkiye’de süren eylemlere destek ve polis şiddetine kınama mesajları geliyor. Küresel Sendikalar Konseyi, (CGU) Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) başta olmak üzere uluslararası sendikalar hareket Taksim Gezi Parkı’na desteğini sundu.

MISIR’DAN DESTEK

DİSK tarafından yapılan açıklamada Mısır Bağımsız Sendikalar Federasyonunun, (EIFTU) gönderdiği mesajla hükümeti kınadığını ve Türkiyeli işçileri desteklediğini ifade edildi. Mısır’da Tahrir Meydanı’nda öncü rol üstlenen ve Mısır Devrimi sırasına çok sayıda grev düzenleyen EIFTU’nun Genel Başkanı Kemal Abu Aita mesajında şu ifadelere yer verdi. “Yaşanan olaylar, İslamcı Arap rejimlerine kıyasla daha gelişmiş olmasına karşın, İslamcı Türkiye modelinin demokratik şöhretinin bir görüntüden ibaret olduğunu göstermiştir. Türkiyeli işçilerin adaletsizliğe ve baskıya karşı insanca bir yaşam arzusuyla sürdürdükleri mücadeleyi destekliyoruz.”

ILO KONFERANSI DESTEK VERDİ

Dünya genelinde yüz milyonlarca işçiyi temsil eden 11 küresel sendika federasyonu, ILO Konferansı açılışında Cenevre’de  yayınladıkları ortak mektupla hükümete, barışçıl gösterilere izin vermesi, gözaltındakilerinserbest bırakılması ve yaşanan polis şiddetinin sorumlularının hesap vermesi çağrısında bulundu.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA

Dünya’nın dört bir yanından sendikalar Türkiye halkının hükümeti uyaran kitlesel gösterileriyle ilgili açıklamalar yaptılar. DİSK, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Portekiz, Güne Kore, ABD, Kanada, Japonya, Belçika, Tunus, Filistin, Kıbrıs gibi ülkelerdeki sendikalardan dayanışma mesajları aldığını belirtti.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC), DİSK ile birlikte Taksim Dayanışması’nın taleplerine destek vermek için başlattığı ve 23 farklı dilde düzenlenen uluslararası imza kampanyasına şuana kadar 15 bin’e yakın sendikacı imza verdi. Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF) Genel Sekreteri Ron Oswald ve Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Jurgen Klute ve Paul Murph İstanbul’da Gezi Parkı gösterine katılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'dan Gezi Parkı'na selam

SONRAKİ HABER

Valilik muhabiri işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa