07 Haziran 2013 15:00

Öcalan'dan Gezi Parkı'na selam

BDP heyeti ile görüşen PKK Lideri Abdullah Öcalan, devam eden çatışmasızlık ortamına değinerek, "Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu durumda beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılırlar. Ben tar

Öcalan'dan Gezi Parkı'na selam
Paylaş


PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra İmralı Adası'ndan dönen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan görüşmenin ayrıntılarına ilişkin BDP İstanbul İl Örgütü'nde açıklama yaptı.

Demirtaş açıklamasında, "Bugün grup başkan vekilimiz Pervin Buldan ile öğleden sonra Sayın Öcalan ile bir toplantı gerçekleştirdik. En son 14 Nisanda bir heyetimiz gitmişti. O günden sonra maalesef ki İmralı'ya gidememiş, bir toplantı gerçekleştirilememiştir. Aradan geçen bunca zaman sonra hem bu süre zarfında hem de bütün olanlara ilişkin bir tartışmamız, değerlendirmemiz oldu. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla halka ve sizlerle belki paylaşacağız. Ama bugün özellikle kendisinin iletilmesini istediği kısa mesajlar var. Ona geçmeden önce bu vesileyle Sayın Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmelerine dikkat çekmek istiyorum. Avukatlarının halen tutuklu yargılanmaları son derece ciddiyetsiz bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla biz bütün tutuklu avukatların derhal serbest bırakılmasını temenni ediyoruz. Ayrıca bu saatten sonra artık İmralı'da aile ve avukat görüşmelerinin de mevzuat içerisinde rutin bir şekilde devam etmesini, görüşmelerin başlamasını ifade etmek istiyoruz" dedi.

Demirtaş'ın okuduğu Öcalan'ın mesajında şunlar belirtildi:

"Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz süreci daha derinlikli bir şekilde yürütmek için devletle olan görüşmelerim sürüyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı bütünüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu durumda beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılırlar. Ben tarihi sorumlulukları olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük içindir. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum. Yine Gezi Parkı'ndaki direnişi anlamlı buluyor, selamlıyorum. Elbette bu duruş siyasal bir kırılma yaşatmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalıdır. Bu hareketin bunların denetimine girmesine Türkiye'nin demokrat, devrimci, yurtsever ve ilericileri izin vermemelidir" dedi.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Demirtaş Öcalan'ın mesajının ardından, "Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki aslında İmralı Adası'na gidip gitmemekte bizzat kararsızdık. Bu konuda bir tartışma yürüttük ve süreci, netleştirmek açısından Pervin Hanım'la gitme kararı verdik. Partimizin bu konudaki görüşü bu şekildeydi. Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete olur olmaz kendi keyfince müdahalesini, dizayn verme çabasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Ve hükümet bir kez daha bu kadar ciddi bir sürece, bizim bu kadar sorumlu ve ciddi yaklaştığımız ve ciddiyetle çaba sarf ettiğimiz bir sürece ancak bu kadar gayri ciddi yaklaşabilir. Partimizin İmralı'ya göndereceği heyetle ilgili kendini tümüyle dizayn etme, yön verme konusunda yetkili görür ve yaklaşımını bu şekilde sürdürürse bizim yaklaşımımız da konuyu tekrar ele almak ve değerlendirme şeklinde olacaktır. Biz Sayın Öcalan'ın yürüttüğü sürece verdiğimiz değer gereği İmralı Adası'na gittik. Kendisi ile de bu konuları tartıştık. Kendisi de bu konudaki görüşlerini açıkladı. Kendisi de bu görüşlerimize katıldı. Bir kez daha aynı tutumla karşılaşırsak hükümet kendini bu kadar yetkili görüp heyetimize müdahale etme, heyetimize istediğini koyup çıkarma noktasında yetki görürse, partimizin de bu konuda tutumu farklı olacaktır. Hükümetten burada ciddiyet beklediğimizi tüm kamuoyuna belirtmek istiyoruz.

'15 GÜN İÇERİSİNDE BİR HEYET DAHA GİDECEK'

"Önümüzdeki 15 gün içerisinde bir heyetimizin daha İmralı'ya gitmesi gerekiyor. 15 gün içinde biz de yakından takip edeceğiz. Eminim ki Sayın Öcalan da yakından takip edecektir. Hükümet bulunduğumuz sürecin bugüne kadar sürdürdüğümüz çabanın barış isteyen, özgürlük, demokrasi isteyen, herkesin sunduğu desteğin umut ediyorum ne anlama geldiğini çok iyi biliyordur. Bu oluşmuş atmosferin değerini umut ediyorum ki biliyordur. Kendilerinin de bu ciddiyetle yaklaşmasını temenni ediyoruz. Bu konuda hükümetle önümüzdeki haftalarda temaslarımız olacaktır. Kendilerini bir kez daha ciddiyete davet ediyoruz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İmralı'ya giden BDP heyeti açıklama yapacak

SONRAKİ HABER

Tahrir'den Taksim'e dayanışma mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...