16 Mayıs 2013 05:46

Hasta tutsak Özgür Karagöz tahliye edildi

Nadiren rastlanan bir kanser türü olan "malign histiositozis" hastalığına yakalanan ve hastalığından ötürü vücut bütünlüğünde yüzde 86 engeli oluşan Metris 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan hasta tutsak Özgür Karagöz, tahliye edildi. Karagöz, avukatlarının Karargöz'ün ya

Hasta tutsak Özgür Karagöz tahliye edildi
Paylaş

Nadiren rastlanan bir kanser türü olan "malign histiositozis" hastalığına yakalanan ve hastalığından ötürü vücut bütünlüğünde yüzde 86 engeli oluşan Metris 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan hasta tutsak Özgür Karagöz, tahliye edildi. Karagöz, avukatlarının Karargöz'ün yargılandığı Diyarbakır 4. Asliye Mahkemesi'ne verdiği tahliye dilekçesinin ardından dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Karagöz, 23 Ocak 2010 tarihinde Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 9,5 yıllık cezanın Yargıtayca onaylanmasıyla tutuklanmıştı. Karagöz'e 6 Aralık 2009 tarihinde "KCK" tutuklamaları protestosuna katılmış olmaktan Diyarbakır 4. Asliye Hakimliği tarafından 4 yıl daha ceza verildi. Her iki mahkemenin verdiği kararlarla toplam 13 buçuk yıl hapis cezası verilen ve 3 yıldır tutuklu olan Karagöz, tutukluluk süresi boyunca ise milyonda bir rastlanan ve "malign histiositozis" adı verilen hastalığa yakalandı. Beyin, akciğer gibi "langerhans" hücreli yumuşak dokularda oluşan ve dokunun bozulup tahrip olmasına neden olan hastalığı nedeniyle çeşitli organlarında meydana gelen tahribatlar sonucu yüzde 86 engelli olan Karagöz, tedavi edildiği hastanelerin hakkında sağlık durumunun kritik aşamaya geldiğine dair raporlara rağmen Adli Tıp Kurumu tarafından 10 Nisan 2013 tarihli verilen raporda belirtilen "tedavisi sağlanarak cezaevi şartlarında infazı gerçekleşebilir" gerekçesiyle tahliye edilmemişti. Tedavi edildiği hastaneler ise, Karagöz'e yüzde 86 engelli raporu vermişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı'daki yayın yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Reyhanlı'da ölü sayısı 52'ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...