11 Nisan 2013 10:26

Mahalleleri üzerinde söz hakkı istediler

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde yaklaşık 200 kişi, mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüme tepki göstermek için otobüsle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek, burada dövizler açtı, tencere ve tavaları birbirine vurarak protesto gösterisinde bulundu. Grup, belediye yetkilileriyle görü

Mahalleleri üzerinde söz hakkı istediler
Paylaş


Çayırova'ya bağlı Emek ve İnönü mahallelerinde ikamet eden bazı vatandaşlar, mahallelerinde yapılan kentsel dönüşümde kendilerine haber verilmediğini söyleyerek protesto gösterisi düzenledi. Otobüslerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelen yaklaşık 200 kişi, pankart ve döviz açtıktan sonra tencere ve tavaları birbirine vurarak, yaklaşık 150 metre ilerideki belediye önüne yürüdü. Belediye girişini kapatan görevliler, grubun buradan içeriye girmesine izin vermedi. Grup temsilcileri, belediye görevlileriyle görüşerek dertlerini anlatmaya çalıştı. Kapıda toplanan grupta, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak protesto gösterisini sürdürdü.

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, 660 vatandaşın kentsel dönüşüm mağduru olduğunu söyledi. Koca, “6 Martta bilgi edinme hakkımızı kullanmak üzere dilekçelerimizle birlikte Çayırova Belediye Başkanlığı'na topluca başvuruda bulunduk. Bunun sebebi yıllardır yaşadığımız mahallelerimizde, bizlerin rızası ve fikri alınmadan gıyabımızda sürdürülen çalışmalardı. Belediye Başkanımıza müracaat etmemize rağmen bilgi almamız mümkün olmamıştı” dedi.

Bilgi edinme dilekçelerine epey bir süre sonra cevap aldıklarını belirten Koca, şunları kaydetti: “Verilen cevap kaygılarımızı doğruladı. Üstelik 6306 Sayılı Kanun kapsamında mahallemize dönük bir çalışma sürdürüldüğü beyan edildi. Daha ayrıntılı bilginin Büyükşehir Belediyesi'nden alınacağı söylendi. Bizler bugün karar onandığı için buradayız. Doğrudan hayatı etkilenecek bizlerken 2 yılı aşkın bir zamandır hakkımızda çeşit çeşit projeler geliştirirken bizlerin ne düşündüğünün hiç mi önemi yok? Bizlere sorulmadan ve rızamız olmadan, gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca ve beraberindeki dernek üyeleri Çözüm Masası'na giderek dilekçelerini verdi. Ayrıca, belediye yetkilileriyle görüştü. Görüşme devam ederken, kadın ve erkekler, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak protesto gösterisine devam etti. Ayrıca, yaptıkları açıklamalarda tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, CHP'nin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesinden iki kişi de grup yanına gelerek desteklerini bildirdi. Dernek Başkanı Koca da belediyenin imar yetkilileriyle görüştüğünü, konudan onlarında haberinin olmadığını ve ilgileneceklerini söylediklerini aktardı. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da 42 öğrenci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Müslim: Suriye’de tek çözüm siyasidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa