30 Nisan 2011 10:10

Kıdem tazminatının kaldırılması genel grev sebebidir

Haber-İş Diyarbakır Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu yüzlerce işçinin katılımıyla Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, Tes-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ali Öncü, Tes-İş  2 No’lu Şube Başkanı Şükrü Kaçmaz, Tez Koop-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ade

Kıdem tazminatının kaldırılması genel grev sebebidir
Paylaş

Haber-İş Diyarbakır Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu yüzlerce işçinin katılımıyla Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, Tes-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ali Öncü, Tes-İş  2 No’lu Şube Başkanı Şükrü Kaçmaz, Tez Koop-İş Diyarbakır Şube Başkanı Adem Can,  Harb-İş Şube Başkanı Reşit Tuşar ile çok sayıda sendikacı da konuk olarak katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Haber-İş Diyarbakır Şube Başkanı Salih Daşdemir 2007 yılında yaptıkları 44 günlük grevi hatırlatarak greve damgasını vuran ve başarıya ulaşmasını sağlayan Telekom işçilerini selamladığını söyledi. İşçi sınıfının bir çok saldırı ve hak gaspı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Daşdemir işçilerin taleplerini şöyle sıraladı “Özel sektörde kayıt dışı çalışmaya son verilmeli. Ağır vergiler kaldırılmalı örgütlenme önündeki uygulamalar kaldırılmalı, taşeronlaştırma uygulamasına son verilmeli, asgari ücret yaşanabilir bir seviyeye yükseltilmeli, bölgesel asgari ücret uygulamalarından vazgeçilmeli, esnek, kuralsız çalışma biçimlerine son verilmeli, 4- C uygulamasına son verilmelidir, İşsizlik fonundaki paralar amacı dışında kullanılmamalı.” Daşdemir hükümetin kıdem tazminatına göz diktiğini belirterek “Kazanılmış hakkımız olan kıdem tazminatına dokunulması halende genel grev ilan edilmelidir” dedi. Kürt sorununa da değinen Daşdemir  “Kürt ve Türk işçiler arasında bir problem yoktur. Kürt sorunu siyasi ve yasalardan kaynaklanan bir sorundur. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl bir çözümünü istiyoruz” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde Haber-İş Diyarbakır şube başkanlığına Salih Daşdemir, şube sekreterliğine kazım Artar, mali sekreterliğe ise Mehmet Şirin Örnek getirildi.(Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu da İstanbul projesi açıkladı

SONRAKİ HABER

Sıdıka için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa