29 Nisan 2011 11:34

Zirve davası İstanbul’u bekleyecek

MALATYA 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili davada, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın sonucunun beklenmesine karar verdi.Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili duruşmada, tarafl

Zirve davası İstanbul’u bekleyecek
Paylaş

MALATYA 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili davada, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın sonucunun beklenmesine karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili duruşmada, tarafların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, dinlenecek olan iki tanığın bir sonraki celse hazır edilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca İstanbul’da yürütülen ve aralarında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi Araştırma görevlisi Ruhi Abat’ın da bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasına ilişkin soruşturmanın sonucunun beklenmesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma dosyasının istenmesine de karar veren mahkeme heyeti, müdahil avukatların ‘’Poyrazköy iddianamesiyle birleştirilmesi’’ talebinin daha sonra değerlendirilmesini belirtti.Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Haziran tarihine erteledi.

Oğlu Uğur Yüksel’in yayınevinde öldürülmesinin ardından Elazığ’dan gelerek duruşmalara katılan Hatice Yüksel, adliyeden ayrıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra kocasının felç geçirdiğini hatırlatarak, sorumluların bir an evvel bulunarak gerekli cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi.

Yüksel, ‘’Kocam çocuğumuzun ölümünün ardından geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç oldu. Ben de yaşlılığım nedeniyle iyi değilim. Tek dileğimiz gerçek sorumluların bulunarak gerekli cezaya çarptırılmalarıdır. Oğlumu benden aldılar. Benim canımı yaktılar. Onların da gerekli cezayı almasını istiyorum’’ dedi. (MALATYA)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü işçi hakları için Türkiye’ye karşı kampanya başlattı

SONRAKİ HABER

Zam umuduyla SGK’ya koştular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...