16 Mart 2013 07:11

‘Bugün Halepçe’yi anmak, Rojava’ya sahip çıkmaktır’

Halepçe katliamının yıl dönümünde Emek Partisi Bölge Örgütü yazılı bir açıklama yaptı.Halepçe katliamının 25 yıl önce Saddam Diktatörlüğü tarafından, Kürt halkının kimlik ve statü mücadelesini boğmak için yapıldığının belirtildiği açıklamada, “Bütün

‘Bugün Halepçe’yi anmak, Rojava’ya sahip çıkmaktır’
Paylaş

Halepçe katliamının 25 yıl önce Saddam Diktatörlüğü tarafından, Kürt halkının kimlik ve statü mücadelesini boğmak için yapıldığının belirtildiği açıklamada, “Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu katliam yapılırken Saddam’ın en büyük destekçileri ve ona kimyasal silahları verenler Batılı emperyalist güçlerdi. Başını ABD’nin çektiği Batılı emperyalistler bugün Halepçe için sahte gözyaşı dökmekte ama öte taraftan da Bölge halklarının demokrasi ve özgürlük istemlerini yine kendi çıkarları yönünde kullanmak için halklar arasında çatışma ve düşmanlıkları kışkırtmaya devam etmektedir” denildi.  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Halepçe ile bugün Suriye’de yaşananların aynı gösterme çabası içinde olduğunun vurgulandığı açıklamada, “AKP tarihi çarpıtarak Kürt halkına karşı yıllardır sürdürdükleri gerici politikaları unutturmaya çalışmaktadır. Emperyalist güçler bir yandan Suriye rejimini devirmeye çalışırken öte yandan Kürtlerin Batı Kürdistan’da statü sahibi olmasını engellemek istemektedir.  AKP Hükümetinin Halepçe konusunda ve Kürt halkına karşı samimiyetlerinin ölçüsü bugün Kürtlerin Rojava’da kendilerini yönetmek ve geleceklerini belirlemek için attığı adımlara karşı tutumlarıdır.  Davutoğlu, Rojava’daki oluşumu tanıdıklarını açıklasın ve Rojava’ya yönelik her türlü ambargo kaldırılsın” denildi.

“Bugün Halepçe’yi anmak, Rojava’ya sahip çıkmaktır” denilen açıklamada, “Roboski katliamına ‘istihbarat hatası’ diyenler, bugün Halepçe için döktükleri gözyaşına inanmamızı istiyorlar. Bugün Kürt halkının bu acılı tarihi yine halkın mücadelesi ile değişmeye başlamıştır. O yüzden bugün Halepçeyi anmak, Rojava’ya sahip çıkmaktır. Emek Partisi Bölge örgütü olarak 25. yılında Halepçe katlimını yapanları bir kez daha lanetliyor ve halkımızı Newroz’da özgürlük mücadelesini ve Rojava ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Newroz: Cejn wek çalakiyê, çalakî wek cejnê

SONRAKİ HABER

Halepçe bir kez daha karalara büründü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...