26 Şubat 2013 08:49

Emek Gençliği afişi Başbakanı rencide etmiş

EMEK Gençliği’nin “Barış yoksa gelecek de yok! Gençlik savaşı durduracak!” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında yapılan afişler Denizli Valiliği tarafından yasaklandı. Bu yasağa Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Başkanı tepki gösterdi.Emek Gençliği imzalı ve üzerinde “Ortadoğu’da tüm savaş filmlerin

Emek Gençliği afişi Başbakanı rencide etmiş
Paylaş

Emek Gençliği imzalı ve üzerinde “Ortadoğu’da tüm savaş filmlerinin yapımcısı NATO’dan: PATRİOT” yazan patriotların sponsorlarının ABD, İngiltere ve Almanya olduğu, Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunduğu afiş Denizli Valiliği tarafından yasaklandı. Afişin Türkiye’nin bütün illerinde asılmasına rağmen sadece Denizli Valiliği tarafından keyfi olarak yasaklandığını belirten EMEP Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız: “Denizli Valiliği, Türklüğe hakaret kapsamındaki TCK’nin 301. maddesine ve Başbakanın onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğini iddia ederek TCK’nin 125. maddesine dayandırarak afişimizi yasaklamıştır. Valilik makamının iddia ettiği gibi bu afişte ne Türklüğe hakaret, ne Başbakana hakaret ne de halkı devlete karşı kin ve nefrete sevk ederek kamu düzenini bozacak ifade ve resimler yer almamaktadır” dedi.

VALİ Mİ? İL BAŞKANI MI?

Kırgız açıklamasına şöyle devam etti: “Denizli valisi sanki AKP il başkanıymış gibi davranıyor. Patriot füzelerinin ve yabancı askerlerin Türkiye topraklarına konuşlandırılmasıyla, Türkiye’nin bir savaş üssü haline getirilmesinin kararını sanki AKP hükümeti vermemiş gibi Denizli Valiliği Emek Gençliği afişinin devlete karşı kin ve nefrete sevk edeceğini ve kamu düzenin bozacağını savunmaktadır” dedi.

Emek Gençliği ve Emek Partisi olarak tüm bu yasaklamalara ve keyfi uygulamalara karşı yılmayacaklarını aktaran Kırgız, “Suriye’ye emperyalist bir müdahaleye, NATO üslerine, patriot füze sistemlerine ve ülkemize yabancı askerlerin getirilmesine karşı, barış mücadelesinin güçlendirilmesi için etkili bir çalışma yürütemeye devam edeceğiz” dedi.

Denizli Valiliği daha önce de afiş yasağıyla günceme gelmişti. Emek Gençliği’nin 6 mayıs öncesi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının öldürülmesinin yıldönümünde gerçekleştirdikleri anma etkinliklerine katılım çağrısı yaptıkları afişler de yasaklanmıştı. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de bir kadın katledildi!

SONRAKİ HABER

Öğrencilere asker ve polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...