24 Şubat 2013 04:52

Diyarbakır’da anadil mitingi

DİYARBAKIR'DA Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi ve KURDİ-DER'in "Zimanê me rûmeta me ye li rûmeta xwe xwedî derkevin (Dilimiz onurumuzdur, onurunuza sahip çık" şiarı ile düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı. “Em perwerdahiya zimanê zikmakî dixwazin (Ana dilde eğitim istiyoruz) sloganı atıldı.Diyarbakır

Diyarbakır’da anadil mitingi
Paylaş

Diyarbakır'da Eğitim Sen Şubesi ve KURDİ-DER'in 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü nedeniyle İstasyon Meydanı'nda miting yaptı. Polis miting alanında 4 ayrı arama noktası kurdu. Miting öncesinde alanı boşaltan polis bomba ihbarı olduğu gerekçesi ile arama yaptı. Aramadan sonra miting alanına gelişler başladı. Her 4 noktadan miting alanına girilen dört ayrı yere Kürtçenin Kurmancî ve Dimilkî (Zazakî) lehçelerinde “Ziman beden e li bedena xwe xwedî derkeve (Dil bedendir bedeninize sahip çıkın)” pankartları asıldı.

ÇOCUKLARIYLA KATILDILAR

Alana giriş yapan binlerce kişi elinde “Zimanê me rûmeta me ye” dövizleri taşıdı. Mardin, Batman, Siirt ve Urfa gibi bölge illerinden gelen Eğitim Sen'liler de alana kortej halinde giriş yaptı. MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in posterlerini taşıyarak Koşuyolu Parkı'ndan miting alanına yürüyüş halinde geldi. Eğitim Sen'liler, "Em perwerdahiya zimanê zikmakî dixwazin (Ana dilde eğitim istiyoruz)" pankartları ile alana giriş yaptı. Birçok yurttaş alana çocukları ile gelirken, kadınlar ise sarı kırmızı yeşil flamalar taşıdı. Eğitim Sen bayraklarının yoğunlukta bulunduğu mitingin sunucuları yöresel kıyafetler ile sahneye çıktı.

Mitinge, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis üyesi Osman Özçelik, BDP Bitlis Milletvekilli Hüsamettin Zenderlioğlu, Eğitim Sen MYK üyesi Abdullah Karahan, KURDİ-DER Genel Başkanı Sebahattin Gültekin, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Kürt dili için küçük yaşta eğitim veren Mamoste Medya da katıldı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Polise karşı adalet nöbeti

SONRAKİ HABER

'İşveren uzlaşmazsa grev hakkımızı kullanacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...